משרד החינוך קיצץ את כל השעות שנועדו ללימוד דמוקרטיה ו\"שלום\" בחטיבות הביניים, והעבירן ללימודי מורשת ישראל. כמו כן, ביטל המשרד את שעות ההשתלמות למורים בנושא דמוקרטיה, והקצה את כל שעות ההשתלמות לנושא מורשת היהדות.

שרה אוסצקי-לזר, מהמרכז היהודי-ערבי לשלום בגבעת חביבה, מתנגדת לכך, וסבורה כי זו טעות. \"אינני מתנגדת ללימודי מורשת ישראל\", אמרה בשיחה עם ערוץ 7. \"זה חשוב מאד. אך אני מתנגדת להחלטה כזו דווקא בזמן הזה, כשהשנאה בין יהודים לערבים גדלה בכל יום. מדי שנה אנו עורכים מפגשים בין נוער יהודי וערבי. הם באים לכאן, מדברים, שומעים אחד את השני, ומבינים שיש כאן שני עמים.

\"בשנה האחרונה, אחרי אוקטובר, מספר התלמידים קטן מאד. לשנה זו מתוכננות עשרות סדנאות, מפגשים והשתלמויות מורים. נעשה אותם גם בלי תמיכתו של משרד החינוך. נצטרך להיעזר בכספים שמקורם בחו\"ל.