הג'יהאד האיסלאמי בדמשק קיבל במוצאי שבת אחריות לפיגוע הרצחני שאירע בליל שבת בתל אביב. את הפיגוע ביצעו מחבלי הג'יהאד האיסלאמי מטול כרם, בהנחיית מפקדת הארגון בדמשק.

בהערכת מצב מיוחדת שהתקיימה אמש אמר שר הביטחון כי יש בידי ישראל הוכחות הקושרות את סוריה ישירות לפיגוע.

שר הביטחון, שאול מופז, הורה להקפיא את תהליך מסירת הערים לרשות הפלשתינית, ולאסור על נציג בכיר של הג'יהאד האיסלאמי לצאת לשיחות בין הארגונים הפלשתינים במצרים. כך קבע לאחר שקיים דיון עם נציגי מערכת הביטחון. "עם כל רצוננו להתקדם בתהליך שאנו מחוייבים אליו - לא נוכל להמשיך ולהישאר אדישים אל מול הפעולות הרצחניות של ארגוני הטרור", אמר מופז.

מופז הבהיר כי הוא רואה בסוריה ובג'יהאד האיסלאמי כמי שעומדים מאחורי הפיגוע בתל אביב בו נרצחו ארבעה בני אדם.

כוחות צה"ל הונחו כדי לפעול ביתר תקיפות כנגד ארגון הגיהאד האיסלמי אשר ביצע את פיגוע התופת בת"א בליל שבת. לאחר הערכת מצב שנערכה אמש בלשכת שר הביטחון הוחלט על צעדים נוספים כנגד הארגון ברחבי יהודה שומרון ועזה. כתבנו קובי פינקלר מוסר שבשבועים האחרונים נמנע צה"ל מלתקוף יעדים ואישים של ארגוני הטרור השונים.

בלשכתו של ראש הממשלה, אריאל שרון, אמרו כי הנסיון לנהל משא ומתן מול גורמי הטרור לא יצלח וכי ישראל תעשה הכל כדי לשמור על בטחון אזרחיה. בליל שבת, ערך שרון דיון עם מופז ועם ראש השב"כ, אבי דיכטר. בתום הדיון אמרו גורמים בלשכת ראש הממשלה, שהרשות הפלסטינית חייבת להילחם באופן ממשי בארגוני הטרור לאור כשלון הנסיונות להפסיק את הטרור באמצעות משא ומתן.

בעקבות הפיגוע הורה מפכ"ל המשטרה, רב ניצב משה קראדי, לפעול בכוננות המבצעית הגבוהה ביותר, המפכ"ל הורה על הגברת האבטחה מקו התפר ועד מרכזי הערים. בין השאר הוקמו מחסומים במקומות רגישים, והוגברה האבטחה סביב מוסדות חינוך, מקומות בילוי ותחנות תחבורה ציבורית.