בין היתר נבדק החשד, כי אנשי הארגון ניסו להכניס אנשים מטעמם לרשויות המקומיות כדי להשפיע על קבלת ההחלטות. המשטרה החרימה 10 מכוניות, שלושה אקדחים, חמישה מחשבים, סמים ותכשיטים.

עוד 10 נוספים עוכבו לחקירה. כתבנו קובי פינקלר מוסר שכוחות גדולים של משטרה בפיקודו של מפקד מרחב שרון, תנ"צ מנשה ארביב, פשוט על 57 בתים פרטיים ובתי עסק של החשודים בחברות בארגון פשיעה. מרבית המעורבים בפרשה הם תושבי אזור השרון והמשולש, שפעלו על פי החשד בכל אזורי הארץ.

חברי הארגון חשודים כי הלבינו הון תוך הפצת חשבוניות פיקטיביות בסכומים של מליוני שקלים, עסקו בנכיון המחאות ומתן הלוואות בשוק האפור. נגד חייבים שלא שילמו את החזר ההלוואות, ונגד מי שהתנגד לפעילות הארגון או לא שיתף פעולה, נקטו החשודים באלימות קשה שכללה בין היתר ירי, הצתות רכוש והנחת מטעני חבלה.