המשטרה טענה כי הצעיר וחבריו הזיקו לתשתית חשמל המשמשת את הערבים באזור. דובר גוש קטיף, ערן שטרנברג, דחה את טענות המשטרה והסביר שמדובר בבחור שביקש רשות מן המועצה להשתמש בעמודי חשמל ישנים, שאינם בשימוש כבר שנים רבות. הבחור ביקש רשות להשתמש בעצים לצורך ל"ג בעומר.
"הבחור הלך לאסוף קרשים וקיבל לכך רשות מהמועצה. הוא הלך בתום לב למקום סמוך ומדובר בעצם בעצים ישנים שהם הפקר", סיפר שטרנברג לערוץ 7, "לפתע התנפלו עליו מספר ערבים אך הוא הספיק להימלט".

בתחילה, לדבריו, המשטרה הורתה לבחור לחזור ליישובו ורק לאחר זמן הגיעו אליו ועצרו אותו. "הם ידעו שמדובר באירוע של תום לב אבל במסגרת ההוראות החדשות שאומרות להתנכל לתושבי גוש קטיף בכל מחיר, התוצאה היא שהבחור עצור". שטרנברג מדגיש שוב כי העמודים הללו כבר לא משמשים שנים לחשמל.

הבחור הועבר לתחנה המרחבית בארז ושם הסבירו לו שהוא לא עצור אלא רק 'מעוכב לחקירה' לצורך בירור המקרה.
בשלב מסויים המשטרה הביאה את העצור לשופט וביקשה להאריך את מעצרו באמתלות שונות. שטרנברג מדווח כי "ללא כל ראיה הלבישו עליו חשד לאלימות, תקיפה ופגיעה ברכוש ומה לא. הכל כמובן כשאין עדות אחת שתומכת בכך".

שטרנברג מאשים גם את המשטרה שהוציאה הודעות שקריות לתקשורת "הצובעות את הבחור כשודד אלים". הוא הסביר כי התקשורת, שלוקחת גם תגובות מהמתיישבים, עורכת את הדיווחים כך שגירסת המשטרה תישמע כתיאור עובדתי של המתרחש בשטח, ואילו דברי המתיישבים מובאים "כתגובה" או תחת הכותרת "לטענת המתיישבים".
עוד הוא מציין כי הערבים במואסי גרים שם באופן בלתי חוקי, ולרובם אגב, צווי הריסה שלא נאכפים.

"הקלות בה נשללת החרות של אדם בישראל רק בגלל שהעז לקחת עמוד עץ נטוש בתום לב היא פשוט בלתי נסבלת", אומר שטרנברג, "העובדה שעל כל שטות ואשמת שווא שערבי טופל נחקרים יהודים, ובעקבות הוראות מיוחדות כל חקירה של יהודי בגוש קטיף הופכת לסאגה מתמשכת של עינוי דין, בידוי ראיות והשד יודע מה רק מעידה כאלף עדים על עומק השפל אליו הידרדר לאחרונה השלטון בישראל!".
(פ)