תוכניתו של רה"מ שרון גרמה בחודשים האחרונים לפעילי ימין רבים לצאת למבצעי "פנים אל פנים" ושבתות הסברה, אבל למטה "שאו ציונה נס ודגל" ברור כי "ההסברה על ארץ ישראל הייתה וצריכה להימשך גם אחרי התוכנית".
הפעילים ממטה א"י "שאו ציונה נס ודגל" עשו את השבת האחרונה במודיעין ומבחינתם הוגדרה השבת כמוצלחת ביותר. הרב דב ליאור מקריית ארבע-חברון, היה אורח השבת וכיתת את רגליו מבית כנסת לבית כנסת.
לשבת זו קדמה עבודת שטח מצד חברי המטה ופעילים אחרים במודיעין. ההכנה כוללת מקומות לינה, אוכל וכמובן בקשת רשות מגבאי בתי הכנסת לנאום הרב.
חברי המטה הספיקו לקיים כבר כ-20 שבתות כאלה. "גם בהסברה צריך כל הזמן לחדור לציבור", אומר יהודה ממארגני המטה, "אם לוקחים למשל חברות פלאפון הם בודקים ומתאימים את עצמם לציבור החרדי ומשווקים בהתאם".
הוא מוסיף כי צריך לבדוק בכל מקום אם מדובר בריכוז של יותר 'אנשים שכליים' או באנשים 'יותר רגשיים' ולכן נצרכים לעבודת שטח מקיפה לפני שמקיימים שבת כזו.
גם הרב בדרך כלל נבחר בהתאם, לפי מקום האנשים וכישרונם. "המטה כבר קיים 4 שנים ולא תמיד מצליח אבל זה הכיוון לפחות", מבהיר.
הפעילים מתכננים ובודקים כיצד לחבר את הנקודה של ארץ ישראל אל הציבור, שיקלוט עד כמה היא חשובה ומהותית בשבילו. זוהי אפשר לומר המטרה המרכזית.
לדבריו, עבודת ההסברה מאוד קשה ומנסים "להגיע לכל נתיב ונתיב של בן אדם וכל ציבור וציבור", כהגדרתו.
אחד מגלגלי ההסברה מחדד את ההבדל בין הגלות לבין ארץ ישראל. "בגלות היינו זרוקים, ופה מחוברים וזה אחרת לגמרי. גם פה מתברכים".
המטה אמנם קטן מבחינת אנשי המטה המארגנים אך לא מבחינת פעילות ההסברה, הם מבהירים.
ביום ראשון הבא מארגנים פעילי המטה ערב הסברה לבחורי ישיבות, שבו ינסו לברר שאלות יסוד וחשובות בעניינה של ארץ ישראל. בכנס שיתקיים ביום ראשון כ' אייר בשעה 15:00, בבית אריאל בבית וגן בירושלים צפויים להשתתף הרב דב ליאור, רב העיר קרית ארבע חברון, הרב משה לוינגר, ממחדשי ההתישבות ביש"ע והרב עוזיהו שרבף, ראש הכולל "שלהבת תחיית הארץ" בחברון.