"המחיר שאותו נשלם על דחיית חקירת פרשיות השחיתות של שרון, שנועדה כדי לא לפגוע בתכנית ההינתקות יהיה יקר מדי. קשה מאוד יהיה לשנות את הפגיעה שתגרם לפוליטיקה ולציבוריות הישראלית בגלל העובדה הזאת. הגורמים שאמורים לטפל בזה בארץ הולכים על קצות האצבעות כי שלא יכשל בתוכניתו, מה שגורם לכך שהציבור הישראלי נקעה נפשו מפוליטיקאים ואינו נותן בהם אמון" כך אומר היום יו"ר מטה הבחירות של אהוד ברק, ח"כ עמרם מצנע.

מצנע אמר את הדברים בראיון ליומן הצהרים של ערוץ 7, שנערך בעקבות מסיבת העיתונאים בה הציג ברק את מועמדותו של לראשות המפלגה. בראיון תיאר ח"כ מצנע את הבשורות שמביא עמו ח"כ אהוד ברק בהתמודדותו לראשות מפלגת העבודה, "אהוד ברק הוא היחידי היום שמהווה אתגר אמיתי למול ממשלת הימין ומי שיעמוד בראשה בבחירות הבאות, כל אחד משאר המועמדים איננו מגיע לרמתו של ברק שאמנם מביא איתו שגיאות רבות אך גם הצלחות גדולות כיציאה מלבנון ושיפור במצב מציאת מקומות עבודה במשק".

בתשובה לשאלת כתבנו עוזי ברוך שאיזו בשורה נוספת יש למפלגת העבודה להציע, שהרי רה"מ מיישם בתכנית ההינתקות את תוכניתה של מפלגת העבודה, השיב מצנע כי רה"מ רחוק מליישם את העמדות שמפלגת העבודה ואהוד ברק מבטאים, "הצעד שבו נוקט רה"מ הוא חלקי מאוד. יש צדק בהתקפות שסופג מצד הימין והשמאל בשעטנז העמדות שעשה שנקרא תכנית ההינתקות, שיש בה סיכונים ואיומים עצומים, עמדתה המסורתית של העבודה דוגלת בהידברות והגעה להסכם על בסיס יציאה מרוב שטחי יש"ע, בניית גדר מערכת, כינון מדינה פלשתינאית והפניית כל המשאבים שהיו מושקעים בשטחי יש"ע אל החברה הישראלית, למלחמה באלימות המשתוללת ושיפור מערכת החינוך שספגה נוק אאוט אדיר בשנים האחרונות".

מצנע גם הוסיף שלמרות שהסקרים לא מנבאים לאהוד ברק הצלחה גדולה הוא מאמין שאצל חברי המרכז השכל יגבר על הרגש וכל הכעסים מצד הבוחרים על אהוד ברק ידחקו הצידה, "אני מאמין שבסופו של דבר השכל יגבר וחברי המרכז שהם הגוף הבוחר יבינו שרק אדם כמו ברק בעל אומץ לב ציבורי יוכל להתמודד ולנצח את הימין".