ועדת החינוך של הכנסת החליטה כי אינה מאשרת לפי שעה את תשלומי ההורים לשנה"ל תשס"ו וכי בדעתה להזמין את שר האוצר להסביר את נחיצותם. מרבית חברי הועדה הביעו התנגדות לתשלומים, אך ח"כ גילה פינקלשטיין אמרה כי בי"ס ללא חינוך חברתי אינו בית ספר, ויש ליישם את מסקנות ועדת לנגרמן להטלת מס פרוגרסיבי בביטוח הלאומי.

יו"ר הועדה ח"כ אברהם פורז משינוי אמר כי התשלומים הם מס רגרסיבי אחיד על כל ההורים ואין בו התחשבות בהכנסה. ח"כ משה גפני מיהדות התורה אמר כי תשלומי ההורים הם המס הכי לא צודק וכי יש לדחותם.

ארז פרנקל מארגון ההורים הארצי קרא לחדול מתשלומי ההורים במדינה, וכך גם ד"ר יצחק קדמן מנכ"ל המועצה לשלום הילד. קדמן הציע להשית את המימון על כלל האזרחים באמצעות הביטוח הלאומי. אין דבר שגורם יותר לפערים בחינוך מתשלומי ההורים, אמר.

רונית תירוש מנכ"לית משרד החינוך אמרה כי משרדה מסכים למסקנות ועדת לנגרמן אך משרד האוצר אינו מסכים. היא ציינה כי בשנה שעברה הוחלט להקל על תשלומי ההורים באמצעות הוזלת הטיולים אך הדבר גרם לקיצורם. ד"ר חגית מאיר מפקחת מתאמת במינהל במשרד החינוך ציינה כי בתי הספר מבקשים גמישות בהעברה תקציבית בין סעיפי הטיולים והמסיבות.

כאמור לפי שעה התשלומים לא אושרו וזאת עד להופעת שר האוצר נתניהו בפני הועדה ולהסבריו באשר לנחיצות התשלומים.