אל-מועייד 'יועצו הרוחני' של בין-לאדן, הוגדר על ידי התובעת הפדרלית רוזלין מאוסקופף כ"אשף פיננסי" שפעל למימון הפיגועים של ארגוני הטרור אל-קעידה והחמאס.

כתבתנו רותי אברהם מוסרת כי כדי להרשיעו נעזר ה FBI בסוכנים חשאיים שתיעדו אותו מודה כי העביר כספים, נשק ואף גייס מחבלים לארגון אל-קעידה. מוחמד אלאנסי, אחד הסוכנים אמר בעדות בבית המשפט כי אל-מועייד אמר לו שהוא באופן אישי העביר 20 מיליוני דולרים לאל-קעידה לפני פיגועי ה 11 בספטמבר, ו 3.5 מיליוני דולרים לארגון החמאס המוגדר על ידי מח' המדינה ארגון טרור.

רוזלין מאוסקופף, התובעת במחוז מזרח ניו יורק, מחוז שבו נמצא המסגד שמתוכו פעל אל-מועייד, אמרה כי העונש הכבד שהושת עליו מוצדק, שכן אל-מועייד היה 'המוח הפיננסי' מאחורי פיגועים. לדבריה אין הבדל בין מי שמטמין פצצה או נושא אותה בכליו לבין מי שמזרים כסף למימון הטרור "הכסף הוא עורק החיים של הטרור".

אל-מועייד נלכד בגרמניה במבצע מיוחד והוסגר לארה"ב.

במהלך המשפט טען פרקליטו של אל-מועייד, כי מדובר ב'אישיות אהודה' בתימן בשל 'מפעלי הצדקה' הרבים שלו וכי הרשעתו תתפרש בתימן ובעולם הערבי כולו כביטוי לשנאה אמריקנית כלפי המוסלמים ולא כעשיית הצדק.