חייל צה"ל לבוש מדים פתח אתמול באש בתוך אוטובוס נוסעים בשפרעם. כתבנו קובי פינקלר מוסר כי כתוצאה מהירי נהרגו ארבעה אנשים ונפצעו חמישה בדרגות שונות. הפצועים פונו לבית החולים רמב"ם בחיפה.

היורה הוא עדן נתן זאדה, עריק מצה"ל בן 19 ופעיל כך. הוא מתגורר בראשון לציון. לפני כחודשיים הודיע למפקדיו שהוא מסרב להשתתף בהקמת עיר האוהלים ברעים כחלק מההכנות להתנתקות.

החשוד בירי נהרג על ידי ההמון שהתגודד במקום. כוח של שוטרים מצומצם ניסה להקיף את האוטובוס ולהגן על היורה מפני ההמון הזועם. שוטרים נפצעו מחפצים שהושלכו לעבר האוטובוס. האירוע לא הסתיים וישנה מהומה גדולה במקום. המונים שהתגודדו במקום התנפלו על אנשי כוחות הביטחון וצוותי הצלה.

ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל הכריזה על שביתה כללית ועל קיום תהלוכת מחאה מחר בנצרת.

התגובות:
ח"כ שאול יהלום (מפד"ל) אמר כי הוא מגנה באופן מוחלט את הרצח בשפרעם. לדעתו יש לחקור אם נטיותיו השגעוניות של צוברי היו ידועות לשב"כ ומדוע לא נטלו ממנו את נשקו האישי, קל וחומר כשהיה מוכר לחטיבה היהודית והיה עריק מצה"ל.

ח"כ גילה פינקלשטיין (מפדל) אמרה הערב בתגובה כי "הרצח הוא חילול השם. מעשה נבלה זה פוגע ומכתים ציבור שלם. על ראשי הציבור להוקיע מעשה זה מכל וכל".

ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) אמר כי "זה מעשה לא יהודי ולא אנושי. זהו מעשה מטורף של בחור מטורף. מי שעשה מעשה כזה הוא רוצח בדם קר. על צה"ל לבדוק את עצמו כיצד קיבל בחור כזה נשק לידיו", אמר.

מועצת יש"ע הודיעה כי היא מגנה בחריפות ומביעה שאט נפש ומזועזעת מהאירוע החמור בשפרעם שגבה חיי אדם חפים מפשע. מועצת יש"ע מוקיעה את השימוש הציני שעושים גורמים פוליטיים שונים הרוקדים על הדם ומקשרים את האירוע החמור למחאה הדמוקרטית הלגיטימית והבלתי אלימה נגד תכנית הגירוש. "גם הצמדת התואר 'מתנחל' לאדם שכלל לא תושב התנחלות, מבקשת להכתים ציבור שלם המנהל מחאה דמוקרטית למופת. דווקא בעת כזו מוטב לגלות אחריות במקום להתלהם כדי לגרוף רווחים פוליטיים מפוקפקים", אומרים במועצה.