במטות המאבק אומרים כי ינסו הפעם להפריע למעגל ההתארגנות של הצבא באזור עוד לפני תחילת ביצוע התוכנית. גם הפעילים שלא יצליחו להסתנן דרך המחסומים יסייעו בחסימות מסביב. הם מציינים כי תוואי הדרך והתנאים בצפון השומרון שונים לחלוטין ממה שהיה באזור כיסופים ולכן הם מקווים שיצליחו למנוע את חורבן היישובים.

בהודעת המטה של צפון השומרון נאמר: "במסגרת המאבק המתמשך על חבלי מולדת אנו קוראים לנאמני ארץ ישראל להגן על צפון השומרון, חבל ארץ רחב ידיים החולש על ערי שפלת החוף".
גם מטה צפון, מטה קדומים ומטות נוספים חברו בחודשים החודשים למטה צפון השומרון במטרה לסכל את התוכנית. הם יצאו גם לפעילות הסברה על הסכנה הגדולה הצפוייה חלילה אם תתממש התוכנית.

גם חברי כנסת של ש"ס שביקרו לאחרונה ביישובים חומש ושא-נור נדהמו לגלות באיזה שטח גדול מדובר. "בערך 6% מגודלה של מדינת ישראל, פי 4 מגוש קטיף. הסכנה שבזה ירי נשק תלול מסלול לכיוון הערים שנמצאים במישור החוף הצפוני, כלומר, הטווחים מאוד קצרים ומכניס את הערים לסכנה. גם השליטה על מקורות המים אקויפר המים נפגעת", כך מזהיר יגאל דילמוני מהמטה של מועצה אזורית שומרון.

מטה צפון השומרון פירסם קריאה לכל נאמני ארץ ישראל להגיע בהקדם לקדומים שבשומרון, ומשם ייצאו ליישובי צפון השומרון המיועדים לעקירה. אנשי קדומים כבר הודיעו כי הם מוכנים לקלוט את ההמונים שיגיעו.

אנשי המטה מוסרים כי בגיזרת צפון השומרון הם מתכוונים להיאבק בנחישות רבה, "מגיזרה זו תבוא הישועה ותבוטל הגזירה". כבר הלילה הוכנסו ליישוב חומש כמאה אנשים. ביישוב שא-נור שוהים מאות רבות של אורחים כבר זמן רב. מספר הטלפון של המוקד הוא: 09-7928128 שלוחה 0.