מופז קיבל סקירה מודיעינית במהלך ביקורו ממפקד אוגדת איו"ש תת אלוף יאיר גולן. גולן פרס בפניו את האיומים המתגברים מכיוון ארגוני הרש"פ בשטחי יהודה ושומרון. מופז אמר כי על צה"ל להגיב בחומרה על כל תופעה של טרור שתצוץ בתקופה הקרובה. עם זאת הבהיר כי גם הוא רואה בשטחי יהודה ושומרון המצע עליו יצוץ גל הטרור הקרוב.

דבריו אלה של מופז מהווים שינוי מה מדבריו בעבר. כזכור, לאחר פרסום דברי הרמטכ"ל לשעבר משה יעלון שהתריע מפני התחזקות הטרור לאחר ההתנתקות, ואמר שהמציאות הצפויה תהיה מלחמה לכל דבר במרכזי האוכלוסיה בישראל, אמר באותם ימים מופז כי אין לראות בהערכת יעלון האפשרות היחידה ויש להיערך לכל אפשרות. כעת קובע גם מופז כי יהודה ושומרון אכן צפויים "להיות לזירת המאבק העיקרי בטרור".

יצויין כי במהלך הביקור התייחס השר מופז לטענות של חיילים נגד התנהגות מתיישבים במספר מקרי עימות. מופז הורה לקצינים להתייחס בחומרה למעשיהם של המנחלים וכהגדרתו "להתייחס למתנחלים באפס סובלנות".

כאן המקום להזכיר את דבריו בימים האחרונים של מנהיג הטרור המחבל מוחמד דף שהבהיר לעם הפלשתיני כי "אני בטוח שעזה היא רק תחילת המהלך... בשלב הבא נביס את הכיבוש [הנמצא] אצלכם... תושבי פלסטין הכבושה בשנת 1948, בשמי ובשם תושבי רצועת עזה אני מודה על סיועכם לנו ולג'יהאד שלנו.. לא ננוח עד שתשוחרר כל אדמתנו הקדושה... אנשינו ויקירינו בפזורה, סבלנות תביא את הניצחון. לא נשקוט ולא ננוח עד שישובו כל בני עמנו ונזכה לאיחוד משפחותינו..." בהמשך דבריו אמר דף כי היהודים מתבטאים במונח 'לך לעזה' ומתכוונים 'לך לגיהינום' ועל כן לדבריו "היום אתם יוצאים מן הגיהינום אך אנו מבטיחים לכם מחר שכל פלסטין תהיה גיהינום עבורכם בעזרת אללה... ".

איומיו אלה של דף ודוחות המודיעין המטרידים כעת גם את שר הבטחון מצטרפים לדיווחים במהלך החודשים האחרונים ולפיהם מתחזקים כל תאי הטרור ברחבי יהודה שומורן לקראת היום שאחרי ההתנתקות. במסגרת היערכות טרוריסטית זו אוגרים מחבלי הרש"פ אמצעי לחימה כטילים, רקטות ופצמ"רים על מנת לייצר איום על ישובי יהודה ושומרון, הדרכים ביו"ש והערים הקרובות לאזור זה כירושלים, כפר סבא ועוד. כתבנו שמעון כהן דיווח לפני שבועות אחדים על מידע מודיעיני לפיו בכפרי יהודה ושמורון אוגרים התושבים מזון וציוד רפואי לתקופת לחימה מתקרבת ואפשרות של מצור עליהם. זאת לבד מאמצעי הלחימה הרבים הנאגרים בהם.
(ש)