בראיון קובע הרב רבינוביץ' כי היום ראינו "עם מי יש לנו עסק", כהגדרתו. "אויבינו הם דוברי אמת. הם אומרים שהם רוצים למחוק כל זכר יהודי מהארץ הזו ואנחנו בעיוורוננו וטיפשותנו לא מאמינים להם, ואנחנו עושים אתה מהלכים הללו. היום הם הראו לנו שוב את כוונותיהם".
את קובלנתו מפנה הרב רבינוביץ' כלפי הנהגת המדינה ש"ביקשה לה פלפולים של הבל כדי להצדיק את המעשה". כמו כן תוקף הרב רבינוביץ' את "אנשי תורה שמצאו להם פלפולים כדי לומר שבמקרים כאלה ואחרים מותר לעשות מעשים כאלה, וכל זאת כדי לחפות על מחדלי ההנהגה, ובכך גרמו ללמעלה מאלף הרוגי הסכם אוסלו. כעת מביאים הדברים גם לעקירת המשפחות משם".
באשר לחלות ההלכתית של השליטה הישראלית במקום, אומר הרב רבינוביץ' כי מאז אוסלו לא שולט צה"ל באזור זה ועל כן לא מדובר היה בשליטה אמיתית ועל כן אין שינוי משמעותי בהגדרת השליטה הישראלית על אזור זה. "הרי מאז אוסלו, גם בימי האינתיפאדה אסור היה לצה"ל להיכנס לשטחי אי. הערבים מדברים על כיבוש, אבל לא היה כל כיבוש עד היום".
עם זאת מדגיש הרב שצריך לעשות קריעה בבגד עם ראיית ערי יהודה בחורבנן, וכך גם הוא עצמו עושה.
(ש)
|