מחבלים שיגרו בשבת שוב רקטת קסאם לעבר העיר שדרות. ב"ה, לא היו נפגעים. בתגובה פתחו כוחות צה"ל בירי ארטילרי של פגזים לעבר המרחב ממנו שוגרה רקטת הקסאם, בצפון הרצועה.

חיל האוויר שב ותקף במהלך השבת את מרחבי השיגור של הרקטות בצפון רצועת עזה. החל ערך מספר גיחות נוספות, בהן שיגרו מטוסי קרב טילים לעבר צירי הגישה אל אתרי השיגור. לא נמסר על נפגעים.

אתמול נחתה רקטה נוספת ופצצת מרגמה בסמוך ליישוב נתיב העשרה שמצפון לרצועה, וכן נורה טיל נגד טנקים לעבר מעבר ארז הסמוך. בכל המקרים לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.

צה"ל פנה אל תושבי רצועת עזה בבקשה לסייע במניעת ירי רקטות לעבר ישראל: בכרוז שפורסם היום ברצועה מופיע מספר טלפון סלולרי אליו יכולים התושבים להתקשר כדי לדווח על ירי רקטות קסאם ופצצות מרגמה. בנוסף גם מוצע לתושבים להתרחק מאיזורי הירי, כדי להמנע מפגיעה בהם בעת ירי התגובה של צה"ל.

מחבלת ניסתה לדקור חיילים במערת המכפלה
ערבייה נעצרה בשבת בסמוך מערת המכפלה שבעיר חברון לאחר שברשותה נמצאו כמה סכינים. בחקירתה סיפרה הצעירה כי תיכננה לתקוף את המאבטחים והחיילים הישראלים במקום ואף השאירה מכתב על כך.

בשכם התפוצצה מכונית תופת, סמוך לכוח צנחנים שפעל בקסבה של העיר. שני רכבים ניזוקו מהפיצוץ ויצאו מכלל פעולה. שני הג'יפים הנוספים גררו את הכלים הפגועים החוצה. אף אחד מהחיילים לא נפגע באירוע.