הרב אופיר כהן מגורש מכפר דרום מספר לערוץ 7 על הימים הקשים העוברים על משפחתו כעל משפחות אחרות במגורי העראי שבבית המלון בבאר שבע. הרב כהן הוא אביהם של שלושת הילדים שנפגעו בגפיהם בפיגוע על האוטובוס בכפר דרום.

הרב כהן התייחס למידע אודות התנגדות תושבי כפר דרום למגורים במגדל הדירות באשקלון. לדבריו, אמנם בתחילה נדמה היה שניתן לראות במגדל תחליף ראוי, מהיר וזמין למגורי המלונות, אולם סיבוכי בירוקרטיה בין משרדי ממשלה והקבלן הביאו את התושבים למבוי סתום. "אמרנו שאנחנו לא יכולים להישאר ב'אוויר' ללא חלופה אחרת. זה לא שהכל מוכן ואנחנו לא רצינו. מישהו שם הבין שזה לא עסק להשאיר אותנו ככה, והחליט להשאיר את העניין כאילו בידיים שלנו ש...קדימה אפשר להיכנס", הוא אומר, ומבהיר שהדברים רחוקים מלהיות מעוגנים במציאות. "אף אחד לא אומר לנו שאנחנו צריכים לעזוב את המלון, כי כולם יודעים ששום דבר לא מוכן. אם היו מקומות הקבע מוכנים היו אומרים לנו לצאת, אבל הם יודעים שזה לא כך ואנחנו כאן לא בגללנו".

הרב כהן אומר שלעומת משרד ראש הממשלה ומנהלת סל"ע שלא נערכו כראוי, והראיה היא שהעקורים עודם מתגוררים בבתי מלון, הרי שמשרד החינוך סייע רבות להקמת בתי הספר הזמניים לבנים ולבנות. "המשרד פעל יפה מאוד וסייע כדי שהדברים יוקמו. שום דבר לא קרה מעצמו".

את מבחן המציאות לדעת הרב כהן יש להציב בסוגיית המגורים שטרם נפתרה.

באשר לטיפול בבריאות הנפש של ילדי העקורים אמר הרב כהן כי מלווים אותם צוותי מתנדבים שהיו עימם, בחלקם, גם בימי העקירה עצמם. הוא מוסיף כי לדעתו עם ישראל כולו זקוק לטיפול בעקבות האירוע שעבר בהתנתקות, למרות שהעם עצמו אינו חש ברעידת האדמה שאמורה הייתה לטלטל אותו.