\"עם כניסתי לתפקיד שר התיירות, עומדת בפני ההתמודדות הקשה עם המשבר בענף התיירות. בכוונתי להשקיע מאמצים רבים לסייע לענף התיירות להצליח לשרוד במשבר זה\". כך אמר אתמול שר התיירות בפני הנהלת משרדו החדש אתמול.

אלון פירט את סדרי העדיפויות שלו במשרד, ואמר כי הוא מבקש להתמקד בהבאת יהודי העולם לארץ, ובעידוד בואם של נוצרים אוהבי ישראל. אלון הוסיף ואמר כי הוא מעוניין להתמקד בעידוד תיירות הפנים \"כמשלים לתיירות נכנסת, וכערך חברתי וציוני\", כלשונו.

אלון הדגיש: \"בכוונתי לשים דגש על פיתוח העיר ירושלים, ולהעלות אותה לראש סדר העדיפויות\".
בעניין אחר הודיע אלון כי הוא סיכם עם מנכ\"ל משרדו מירה אלטמן על סיום תפקיד, והוסיף כי יבקש את אישור ועדת המינויים לאישור מנכ\"לים, לאשר את מינויו של אריאל סנדר לתפקיד זה.

\"כישוריו של סנדר מוכחים\", ציין אלון, \"והוא בעל יכולת הנהגה וכישורים אשר יוכלו להפעיל את המשרד בצורה מקצועית ויעילה\".