הותר לפרסום שמו של קצין צה"ל שנהרג הבוקר בפיגוע, סגן אורי בינמו הי"ד, מנשר. בינמו פיקד על מחלקה ביחידת נחשון נהרג הבוקר בעת שמנע בגופו מעבר של מחבל מתאבד לתוך יישובי ישראל דרומית לטול כרם. הודעה נמסרה למשפחתו.

בעקבות הפיגוע אמר מח"ט אפרים אל"מ אהרון חליבה כי החיילים מגדוד נחשון, בראשם מפקד המחלקה, מנעו בגופם פיגוע קשה בעורף הישראלי. הקצין נהרג ושלושה מהחיילים נפצעו בפיגוע במחסום פתע דרומית לטול כרם. חליבה הוסיף כי הילדים חוגגים את החנוכה בזכות לוחמי גדוד נחשון.

את המחסום שבו אירע הפיגוע הקים צה"ל ע"פ מידע מודיעיני על חולייה העומדת לבצע פיגוע במרכז הארץ. מתנדב זק"א גיל ביסמוט שהגיע אל הזירה אמר לכתבנו קובי פינקלר כי המחבל יצא ממונית פלשתינית שהגיעה אל מחסום הפתע. המחבל יצא מהמונית והתבקש לפתוח את מעילו ואז הפעיל את המטען. ביסמוט דיווח כי אנשי זק"א שהגיעו לשטח וחיילי צה"ל עסקו באיסוף מה שנותר בשטח כדי לשלוח למכון לרפואה משפטית באבו כביר.

2 פצועים מן הפיגוע פונו לבית החולים מאיר, פצוע נוסף פונה במסוק להלל יפה.

ח"כ אורי אריאל מהאיחוד לאומי אומר בתגובה לפיגוע בשומרון כי "התגובה המינורית של צה"ל אתמול בעזה הזמינה פיגוע בשומרון. רה"מ חייב להבין שצה"ל צריך להיות נוכח בשטח ולסכל כל התארגנות חבלנית שנעשית. רצועת עזה מלמדת אותנו שלא ניתן לפתור בעיות מרחוק, תוך הסתתרות מאחורי חומות וגדרות". אריאל מוסיף כי על כל אירוע חבלני תגובת צה"ל צריכה להיות קשה וכואבת. "המשוואה שחייבת להתקיים- טרור לא משתלם".

ח"כ אהוד יתום אומר כי "מדיניות הבטחון המאופקת וחסרת התכלית של הממשלה מביאה לכך שהטרור מתגבר ורודף אותנו בכל מקום ואתר ע"מ לאלצנו לבצע עקירות חד צדדיות נוספות ללא הסכם וללא תמורה".

יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב אומר כי "הממשלה שהפגינה נחישות בביצוע ההתנתקות מפגינה אוזלת יד משוועת בטיפול בטרור. החולשה והריפיון שמקרינה הממשלה מתפרשת ע"י הפלשתינים כהזמנה לקסאמים, קטיושות ומחבלים מתאבדים".