בדרישתו משרי הליכוד להתפטר מכהונתם ביום ראשון מבצע חבר הכנסת בנימין נתניהו את ההחלטה אותה קיבלו השרים עימו בפגישתם אתמול במצודת זאב שבתל אביב. השרים ונתניהו קיימו, כזכור, דיון שנמשך למלה משעתיים בסוגיית הפרישה. נתניהו דרש מהשרים להתפטר מיידית כששר החקלאות ישראל כץ מצדד בעמדתו. השרים האחרים, לבנת נווה ושלום הביעו הסתייגות מהמהירות בה התבקשות להתפטר. השרים אמר כי מי שלא קיבל את המנדט לכהונתו כשר מהציבור הם דווקא שרי 'קדימה' ולא שרי הליכוד ועל כן דווקא על שרון ואנשיו להתפטר.

בתום הדיון הכריעו השרים להפקיד את ההחלטה בידיו של יו"ר התנועה נתניהו. כעת מבהיר נתניהו כי שרי הליכוד יתפטרו ביום ראשון הקרוב מכהונתם מתפקידם כשרים בממשלת שרון. נתניהו סבור שלא ניתן לנהל קמפיין רציני לקראת הבחירות הכלליות נגד מדיניות שרון מתוככי הממשלה ועל כן ההתפטרות מחוייבת המציאות.

מקורבי השר שלום שיגרו חיצי ביקורת על החלטתו של נתניהו כשאמרו שהם מקווים שההתפטרות לא תפגע בליכוד ועל נתניהו להיות אחראי על כל פגיעה אפשרית בעתיד במעמדו של הליכוד בעקבות המהלך.

ההערכה היא כי נתניהו העדיף שלא להורות על התפטרות מיידית ולהמתין ליום ראשון על מנת לבטל את הטענות בדבר חוסר אחריות לאומית בהתפטרות לפני אישפוזו של ראש הממשלה לצורכי הצינתור אותו הוא אמור לעבור ביום חמישי.

נזכיר כי עם ביצוע המהלך יועבר תפקיד יושב ראש האופוזיציה מיו"ר העבודה עמיר פרץ לנתניהו.
(ש)