הערב החל צה"ל בירי פגזי ארטילריה לעבר אתרי שיגור של קסאמים באזור החיץ בצפון רצועת עזה. הבוקר נמצאה בשדות הקיבוץ ניר עוז שבנגב המערבי רקטת קסאם, שעל פי הערכה נורתה לאזור לפני כמה ימים. הרקטה נמצאה שלמה, וחבלן משטרה הוזעק כדי לפנותה משם.

שר הביטחון, שאול מופז, נפגש אחר הצהריים עם מ"מ רה"מ אולמרט ועידכנו בשורה של נושאים ביטחוניים. קודם לפגישה אמר מופז: "אני רוצה לומר לאזרחי ישראל שהם יכולים סמוכים ובטוחים שהמצב הרגיש והמורכב אליו נקלענו לא יבלבל לרגע את מערכת הביטחון. צה"ל, השב"כ וראשי המערכת כולה ימשיכו לפעול למען ביטחון ישראל".

בהערכת מצב שקיים הנחה מופז את צה"ל להמשיך בתגובה תקיפה לירי הקסאמים ופעולות של ארגוני הטרור. "הלחימה שלנו בטרור תימשך באותה נחישות, ויחד עם זאת נעשה כל מאמץ להבטיח את ביטחונם של אזרחי ישראל", דברי מופז.