ב 17 לאוגוסט צעדה ריקי קבסה, סטודנטית שנה ג' ברפואה, יחד עם חבריה בשולי הכביש המוביל לכפר מימון, ליד עין השלושה. היא היתה בדרכה להביע מחאה נגד תכנית ההתנתקות.



מתלונתה שהוגשה היום על ידי ארגון זכויות האדם ביש"ע נכתב כי "לפתע הגיעה לעברם קבוצת שוטרי משטרת ישראל. אחד השוטרים שלא נשא כל תג זיהוי רץ לכיוון קבסה ונתן לה ללא התראה מוקדמת מהלומת אגרוף חזקה על החזה".



בתלונה מדגישה באת כוחה של קבסה, עו"ד חניה שטולברג, כי לא קדמה לתקיפתה של קבסה שום אמירה או הבהרה מצידו של השוטר, כיצד עליה לנהוג.



"קבסה שנפלה מעוצמת ההדף ומהכאב החד שפילח את החזה שלה, נשארה שכובה על הרצפה. כשהיא ניסתה לקום, השוטר התוקף דחף אותה גם בגבה, תוך שהוא צעק עליה ועל צועדים נוספים שהיו לידה 'לכו אחורנית'. זו הייתה הפעם הראשונה בה שמעה קבסה הנחייה כלשהי מאותו השוטר התוקף. גם חברתה של קבסה שהייתה לידה הוכתה על ידו בגבה".



עו"ד שטולברג מוסיפה בתלונה כי "מאחר והשוטר התוקף לא נשא כל תג זיהוי, אין בידי קבסה את שמו. ואולם עד ראיה שהיה נוכח במקום צילם תמונות בהן ניתן לראותו בבירור (גבוה, חובש כיפה לבנה, עם קרחת ומעט שיער שחור)".



לאחר האירוע נסעה קבסה לביתה בירושלים אך בחלוף הימים התברר כי למרות שחשבה שמדובר היה 'במכה יבשה' וזו תרפא, המשיכו הכאבים להציק לה ואז פנתה לבית החולים. "מצילום חזה שנעשה לה במרכז הרפואי, התגלה, לתדהמתה, כי היא סובלת משבר בעצם הסטרנום (החזה)".



קבסה סבלה מכאבים מקשיי נשימה ונאלצה להיות במעקב רפואי צמוד במרפאה כירורגית חזה ולב, בבית החולים "הדסה עין כרם" בירושלים. בתלונתה היא מציינת כי נוסף לסבל, לטראומה ולעוגמת הנפש הקשים שנגרמו לה, נאלצה לוותר על עבודה שהוצעה לה באותה התקופה, דבר שגרם לה להפסד כספי ניכר. התקיפה גם גרמה לשיבושים בלימודיה, במסגרת סוף שנה שלישית של לימודי רפואה באוניברסיטה העברית בירושלים".



ארגון זכויות האדם ביש"ע דורש ממח"ש לאתר את השוטר התוקף שלתלונה מצורפות תמונותיו. להעמידו לדין פלילי ומשמעתי ולמצות עמו את הדין."אין כל ספק כי שוטר זה מלכתחילה לא ענד תג זיהוי במטרה ברורה לעשות ככל העולה על רוחו ולהתעלל באזרחים חסרי ישע- תוך מחשבה שיוכל להתחמק מזרועות החוק. זאת הוא עשה גם תוך ביזוי משרתו כנציג של משטרת ישראל ותוך פגיעה קשה הציבורית", נכתב בתלונה.



יו"ר ארגון זכויות האדם ביש"ע אורית סטרוק אומרת לכתבתנו רותי אברהם כי התלונה הבשילה לכלל הגשה באמצעות טבלת חיפוש תלונות המצוייה באתר שהקים הארגון. סטרוק מציינת כי בעקבות פניות רבות שמגיעות אל הארגון ב'קנה' עוד תלונות שיוגשו בקרוב למח"ש.



(כתובת האתר http://zechuyot.blogspot.com)