מאות רבני ערים ויישובים ישתתפו החל מהיום בימי עיון מיוחדים של מוסדות "אריאל" במלון "לוט" בים המלח. ימי העיון יתמקדו השנה בעצמאותה של הרבנות מול הדמוקרטיה וההתנגשות ביניהן, איחודן של המפלגות הדתיות והחרדיות. בנוסף, יעלו הרבנים את נושא ההתמודדות של המגורשים והשבר הרעיוני.
הכנס יחל היום בשעה ארבע וחצי ובמושב הפתיחה ישאו דברים הרב שאר יישוב הכהן, אב בית דין חיפה, בנושא: "כתר תורה, כתר כהונה, כתר מלכות- הילכו יחדיו?".
לאחר מכן ישאו דברים הראשון לציון הרב מרדכי אליהו, הרב הראשי יונה מצגר ועו"ד מאיר שפיגלר, מנכ"ל שירותי הדת.
הרב דוד שפירא, מרכז ימי העיון, חילק לרבנים את תוכנית ימי העיון, וכתב להם כי הכנס נערך בעידן שאינו פשוט כלל. הרב הסביר כי מצבם הכלכלי של הרבנים והמועצות הדתיות, יחד עם מוסדות התורה השונים, נמצאים במצוקה קשה: "הכל מבינים כי שרשרת המקרים אותם אנו חווים, מובילים לידי מציאות חדשה וכולנו תקווה ותפילה שאכן מציאות זו תהיה מבורכת בברכת ה' וכל הויתנו תהא ספוגה ברוח תורתנו הקדושה הן בתחומי הפרט והן בתחומי הכלל".
הנושא שנקבע לימי העיון הינו מהמורכבים והסבוכים ביותר. עד לתקופתנו, מציין הרב, הנושא הנדון לא עלה לדיון ולעיון שלא ברצוננו ובטובתנו בעקבות גזירת "ההתנתקות" וכעת יש מקום לדון, לעיין ולהכריע בין פוסקי ההלכה וקביעתה לבין חוקת הדמוקטיה הישראלית, כאשר המוסד של המדינה קובע חוקים ותקנות שאינם על פי ההלכה והתורה.
במהלך ימי הוועידה יתקיים מושב מיוחד על "גלגוליה של ההתנתקות" בהשתתפותם של הרב יעקב אברהם שרייבר, לשעבר רב כפר דרום, הרב יהודה עמיחי, ראש מכון התורה והארץ, והרב ישראל רושצקי, ממועצה אזורית מבואות החרמון. כמו כן, צפויים להשתתף רבנים נוספים, השופט צבי טל, פרופ' ידידיה שטרן ועוד.
המועצה הדתית והאזורית תמר עמדה וסייעה לארגון הכנס החשוב. במושב הפתיחה צפויים לשאת דברים גם הרב יוסף בלוי, רב המועצה האזורית, דב ליטיבינוב, ראש המועצה ויו"ר המועצה הדתית, אברהם קופלוביץ. המארגנים הודו גם לאנשי המלון על הסיוע ובראשם למנכ"ל- נחמיה בן פורת.
במלון יתקיימו גם תוכניות לנשים. הרב דוד לבנון, חבר בית הדין באשקלון, יתן הרצאה על "מקומן של נשים בתפקידי ציבור וקהילה". המארגנים הכינו תוכניות עם גב' יעל שוגרמן מרמת הגולן, רבקה גוטמן ועדה דסה בנושאים שונים.
כנס רבנים: "בין הלכה ודמוקרטיה"
מאות רבני ערים ויישובים ישתתפו החל מהיום בימי עיון מיוחדים של מוסדות "אריאל" במלון "לוט" בים המלח.
פורסם:
עודכן:
- 1 דקות