ועדת הכנסת התכנסה היום (יום ה') ואישרה את פילוגה של סיעת שינוי: 11 מחברי שינוי, בהם יוסף (טומי) לפיד ואברהם פורז, פורשים. חלק מהם, בראשם פורז, מקימים מפלגה חדשה: "המפלגה החילונית".

בסיעת שינוי יישארו שלושה חברי כנסת: אילן ליבוביץ (שיהא יו"ר הסיעה), יגאל יאסינוב ואהוד רצאבי.

"אני מרגיש לא נוח שחברי, שעם חלקם אני הולך שנים רבות, החליטו יום אחד שהדמוקרטיה בשינוי לא נוחה להם ולוקחים את המנדט שלהם למקום אחר", תקף ח"כ אילן ליבוביץ' משינוי את חברי סיעתו שפרשו ממנה בעקבות הפסדם בבחירות המקדימות שנערכו במפלגה.

לדבריו, ברגע שאותם חברי כנסת ראו שלא הולך להם והם לא מצליחים להשתבץ במקומות גבוהים כשם שהשתבצו בעבר הם החליטו לשבור את הכלים וללכת הביתה.

ח"כ ליבוביץ' התייחס לעובדה שמפלגתו 'מגרדת' את אחוז החסימה בסקרים ואמר כי מיום ראשון הקרוב תתחיל שינוי לעבוד על מנת לעבור את אחוז החסימה. "אני רוצה להאמין שנשכנע את הציבור ששינוי האמיתי זו מי שנמצא פה היום ולא מי שלקח את ה'פקאלך' והלך למקום אחר על מנת למצוא סידור עבודה בכנסת", אמר.

ביחס לטענות כי מפלגת קדימה תפסה את מקומה של שינוי כמפלגת מרכז חילונית אמר ח"כ ליבוביץ' כי ישנם נושאים בהם קדימה לא מטפל ואשר ישארו בטיפולה הבלעדי של שינוי. "קדימה תטפל בנושא השלום הביטחון והכלכלה אבל האזרח צריך שיהיה מי שידאג לזכויות שלו בענייני דת ומדינה" ,אמר והוסיף כי שינוי היא מפלגה הקיימת כבר 30 שנה בפוליטיקה ויש לה אידיאולוגיה מאוד ברורה, ליברלית, נגד כפיה, אידיאולוגיה של כלכלה חופשית, של זכויות אדם וזכויות אזרח ואלה הדגלים שהיא תמשיך להניף גם בבחירות הקרובות.

ליבוביץ' העיר עוד שיתכן שינוי באופן בו יוצגו עמדות שינוי לציבוי בעקבות התפטרות יו"ר המפלגה, ח"כ יוסף לפיד. "אולי הטון יהיה פחות ארסי ונשכני כמו שהיה אצל טומי לפיד אבל אנחנו עדיין חושבים שהמדינה לא צריכה להיכנס לאזרח לצלחת, לשאלה עם מי הוא מתחתן ואיךל הוא נקבר".

להאזנה לראיון