האם שר החוץ של קטר ינחת בקרוב בישראל? כתבנו חגי הוברמן מוסר כי העיתון "אל-ביאן" היוצא לאור באיחוד האמירויות דיווח אתמול מפי מקורות פלשתיניים ששר החוץ של קטאר, שיח' חמד בן ג'אסם השני, יבקר בימים הקרובים בישראל וברצועת עזה שברשות הפלשתינית.

מטרת הביקור, על פי הדיווח, היא לתווך בין ישראל והרשות הפלשתינית מהצד האחד ותנועת חמאס מהצד השני.

לפי העיתון, שר החוץ הקטארי יפגוש בכירים בישראל בעזה, וכן את מנהיגי חמאס בעזה מחמוד אל-זהאר ואיסמעיל הנייה. עוד נכתב שקטאר תציע לארח בבירתה דוחה פגישות בין נציגים ישראלים ובכירים בהנהגת חמאס, במסגרת נסיונותיה למלא בתקופה הקרובה תפקיד חשוב במשא-ומתן, הן בין ישראל וחמאס והן בין הרשות וחמאס.

כתבנו חגי הוברמן מזכיר כי ביולי 2002 נפגשו לראשונה שר החוץ הקטארי ושר החוץ הישראלי דאז שמעון פרס בפאריס, למרות שעם תחילת האינתיפאדה השנייה סגרה קטאר את הנציגות הכלכלית הישראלית בדוחה והקפיאה את הקשרים עם ישראל.

הקשרים בין קטאר לישראל החלו ב- 1996, והתמקדו בעיקר בקשרי כלכלה ומסחר. ב- 2000 הציעה קטאר ליו"ר הרשות הפלשתינית דאז, יאסר ערפאת, להבטיח את חזרתו לשטחי הרשות אם יסע לכינוס הליגה הערבית בבירות.

עיתונים ערביים דיווחו כי חמאס אינה בוטחת בקטאר, לאחר שזו גירשה לפני חמש שנים את בכיר חמאס חאלד משעל מאדמתה, ועמו את דובר התנועה ושני בכירים נוספים. לפי הדיווחים, אנשי חמאס מעדיפים שלא לבקר בקטאר, מחשש לחייהם, וזאת בגלל הקשרים בין קטאר וישראל.