מליאת הכנסת צפויה להשלים כבר מחר את הליך הקמתה של ועדת החקירה הפרלמנטרית לאירועי עמונה.

יו"ר ועדת הכנסת, דניאל בנלולו (ליכוד) מתכנן לאשר כבר מחר את הרכב הועדה ולהעביר עוד באותו היום את ההרכב במליאה, כפי שדורש תקנון הכנסת.

בנלולו אמר ביומן הצהריים של ערוץ 7 כי בהתחשב בכך שעומדים לרשותו 30 יום בלבד והעובדה שאנו בתקופת בחירות, לא מדובר בהליך מזורז. "אקפיד על כך שכולם ישמיעו את דעתם. אם לא יתעוררו קשיים מיוחדים אפשר להשלים את איוש הועדה מחר. אם לא נספיק מחר נעלה את הנושא בישיבת המליאה הבאה", אמר.

על פי התקנון חברי הועדה לא יכולים להיות חברים במפלגה קואליציונית, כלומר ב'קדימה', ויש מקום להניח שבעת בחירות לא תהיה התנגדות של מפלגות אחרות להקמה מזורזת של הועדה. בנלולו מציין כי לדעתו מוטב שהועדה תתרכז בחקירת הדרג הפוליטי ולא המבצעי. "השאלה היא מי קבע את המדיניות? אני לא רואה טעם להתרכז בדרגי הביניים".

להאזנה לראיון