בכנס חירום שנערך השבוע התאחדו עשרות נציגי ציבור מכל גווני הקשת למאבק על שמירת בית החולים "ביקור חולים" בצביונו המיוחד. הכנס היה ביוזמת מחזיק תיק הבריאות בעירית ירושלים, הרב שלמה רוזנשטיין וארגון "הצלה ישראל" בראשות הרב דוד גרינוולד.

בכינוס הוחלט לפעול באינטנסיביות לשמירה על קיומו והבראתו של בית החולים הוותיק בירושלים
"ביקור חולים" אשר הוקם ע"י גדולי ירושלים מהדורות הקודמים ומצוי כעת בהליכים לקראת העברה לידי ניהול מקצועי או למכירה לידי משקיעים למטרות כלכליות.

חבר העירייה, הרב שלמה רוזנשטיין, ציין כי לבית החולים יש משמעות מיוחדת למניעת חדירת 'רוחות זרות' לשיפולי השכונות החרדיות בגאולה וסביבתה, לאור התקדמות התכניות העירוניות לגבי מרכז העיר ותכניות הנדל"ן באיזור זה. בנוסף, הנגישות המיוחדת לציבור לבית החולים הממוקם במרכז העיר, מהווה תרומה ייחודית הראויה לשימור וטיפוח.

יו"ר הצלה ישראל, הרב דוד גרינוולד, הדגיש את מיקומו האסטרטגי של בית החולים במרכז העיר ואת חשיבותו ככזה. "אנחנו כחובשים וכנהגי אמבולנסים יודעים באמת עד כמה חשוב המשך קיומו ופיתוחו של בית החולים ועד כמה טווח הזמן קריטי, הדבר בא לידי ביטוי בפיגועים הקשים ובאסונות שאירעו במרכז העיר", אמר.

מי שמבקש ליטול את ניהול בית החולים, מנכ"ל בית החולים לניאדו, הרב גרשון לידר, הציג בפני חברי הוועד את תוכניתו לרכישת בית החולים וניהולו המקצועי. הוא ציין כי המניע להצעתו לניהול בית החולים נובעת מהעובדה כי אין אפשרות משפטית להעביר שטחי "הקדש" לידי משקיעים פרטיים למטרות נדל"ן.

תמיכה בניהול בית החולים על ידי לידר הביע ד"ר אלי שוסהיים מאגודת "אפרת". " הוא האדם הנכון בעת הזאת במקום הנכון בכדי להציל את בית החולים הזקוק לטיפול נמרץ".

סמנכ"ל בנק ירושלים לשעבר וכיום מבכירי קופ"ח מאוחדת הרב אברהם וובר, איש דגל התורה, אמר כי יש להפעיל את בית החולים באופן מקצועי. הוא הדגיש כי חשוב לבדוק את המניעים שגרמו לגרעון ולוודא שאפשר לשקם ולפתור את הבעיות.