נמחקה עתירה להורות לרדיו ולערוץ 1 "לשמור על אובייקטיביות" בדיווחי החדשות. השופטים פרוקצ'ה ארבל ורובינשטיין קבעו כי לאור הודעת רשות השידור לפיה הנחתה את עובדיה ב 22 בינואר 06 ליישם את 'מסמך נקדי' שבו מעוגן סעיף "אובייקטיביות ונייטרליות", העתירה 'מתייתרת'.

כתבתנו רותי אברהם מוסרת כי העותר ד"ר משה ליפשיץ טען כי עורכי חדשות ברדיו ובערוץ 1 "אינם מקפידים על ההנחיות המקצועיות הנוהגות במדיום תקשורתי זה, שנועדו לשמור על האובייקטיביות והנייטרליות בדרך הבאת החדשות לציבור הרחב". חוסר האובייקטיביות מתבטא לטענתו, בשימוש שעושים השדרנים והמגישים ברדיו ובערוץ 1 ב"ביטויים קיצוניים שיש בהם מטען ערכי ובלתי נייטרלי כמו 'ימין קיצוני' 'פעילים קיצוניים' 'פעילי שלום ' וכו".

בכך טען ליפשיץ, רשות השידור אינה מיישמת את סעיף 26 ל'מסמך נקדי' הקובע "אובייקטיביות ונייטרליות: היכולת להביא חדשות בצורה אובייקטיבית ונייטרלית היא מסגולותיו המקצועיות ההכרחיות של עובד החדשות ברשות. על העובד להימנע מלהביע את השקפותיו האישיות בנושאים שהוא מסקר עורך ומביא לשידור. יש להימנע מהדבקת תגים כגון: נץ, יונה, שמאל קיצוני ודומיהם. מוטב לנקוב בשמה של הקבוצה, המפלגה או הסיעה בכנסת שהדובר או המדובר בו משתייך אליה, או לומר במה הוא דוגל על פי הצהרותיו הוא".

רשות השידור טענה בתשובה כי בינואר 06 הוציא המנכ"ל הזמני של רשות השידור יאיר אלוני הנחיה למנהלי הרשות ומנהלי החדשות ובה ביקש "להקפיד על ביצוע הוראות סעיף 26 לתדריך נקדי".

בהנחיה נכתב: "נייטרליות בדיווחי החדשות – ערב בחירות 06: הרגישות לנאמר ולנצפה אצלנו גוברת בימים אלה עשרת מונים מן המקובל בשל אוירת ערב הבחירות. אשר על כן, נבקשכם לדבוק ולהורות לכפופיכם לדבוק בהנחיות 'תדריך נקדי' (סעיף 26) ולהקפיד בביצוען. נא להימנע מהדבקת תגים כגון: 'ימין קיצוני', שמאל קיצוני', 'נץ', 'יונה' ודומיהם".

"יש להניח כי הרשות וגורמיה המקצועיים יישמו הלכה למעשה, ודרך קבע, את עקרון הנייטרליות בהגשת החדשות כמצופה מרשות ממלכתית ובהתאם ל'מסמך נקדי' על פי לשונו ועל פי רוחו", כתבו השופטים.

הם הוסיפו כי הם מצפים מהרשות "לעקוב ולפקח באמצעות הגורמים המוסמכים הנימנים עליה על שמירת הכללים בענין הנדון המתבקשים בגדרי חובת ההגינות והמקצועיות החלה על הרשות".

לסיכום כותבים השופטים: "נוכח הכרתה של רשות השידור בצורך ליישם את עקרונות האובייקטיביות והנייטרליות בהבאת חדשות לציבור, נראה כי הסעד שנתבקש בעתירה קיבל מענה ראוי. משכך העתירה נתייתרה ודינה להמחק".