ביומן הצהרים של ערוץ 7 התייחס מנכ"ל הפורום המשפטי למען ארץ ישראל, נחי אייל, לסיכום חצי השנה שחלפה מאז בוצעה ההתנתקות.

אייל אומר כי לו הייתה הממשלה נעתרת ומתייחסת לאזהרותיהם של מומחי הפורום כשי שנאמרו בישיבות בכנסת הרי שניתן היה למנוע את המצב החמור בו עדיין מתגוררים חלק מהמגורשים באוהלים ואילו אחרים נמלטים מאימת הקסאמים מקראווני כרמיה.

אייל מצייר תמונת מצב עגומה לחלוטין לעומת הנימה האופטימית אותה מציגה התקשורת עם הגעת תושבי עצמונה אתמול למגורים זמניים. לדברי אייל אמנם מדובר בהתקדמות מסויימת מהמצב הקודם בו נתונים היו העקורים עד כה, אולם קיימות עדיין בעיות חמורות ביותר של הזנחת העקורים, הן מבחינת המגורים והן מבחינת התעסוקה. "תושבים רבים יצאו ממעגל התעסוקה ונראה שרבים מהם יישארו כך גם בעתיד. למצב הזה יש השלכות גם למצב המשפחתי והנפשי שלהם ושל ילדיהם. מדובר במעגלים רבים של פגיעה", אומר אייל.

באשר לדבריו של יונתן בשיא לפיהם הוא מרוצה מהמאמץ שנעשה עד כה ושנעשה בימים אלה למען המגורשים, אומר איין כי המצב, כאמור, קשה ביותר וכשהוא נזכר בראש הממשלה שרון שהכה על הג'יפ ותבע מאנשי המנהלת להתחיל לעבוד, "הגיע הזמן לחזור על הקריאה הזו".

אייל סיפר על בעיות רבות נוספות בהם נתקלים העקורים כבבית הקברות בניצן. מדובר בבעיות יומיומיות שלא תמיד מוצאים להם פתרון ולשם כך מציג פורום המשפטנים מס' טלפון לסיוע:
052-6070083

לשאלת המראיין עוזי ברוך התייחס אייל גם לשלומו של בנו, הפצוע הקשה ביותר מבין הנפגעים בעמונה. אייל סיפר כי הבן חש כעת טוב יותר אולם ככל הנראה ישא בראשו נזק לכל חייו. זאת בשל סדק בגולגלתו. אייל אומר כי בעמונה אירעו ניסים גלויים בכך שלא הסתיימו האירועים באופן חמור הרבה יותר וביום ראשון הקרוב יקיימו בני משפחת אייל סעודת הודיה על הצלתו של הבן. בסעודה צפויים להשתתף נפגעים נוספים מאירועי עמונה ותומכיהם.


להאזנה לראיון