פלטי שיחות ואנונו עם גורמי חוץ, שהופקו ממחשבו, נפסלו כראיות. ביהמ"ש: צו החיפוש במחשב, שהוציא ביהמ"ש, היה לקוי. ואנונו מואשם בהפרת מיגבלות.

כתבתנו רותי אברהם מוסרת כי השופט יואל צור קבע שצו החיפוש למחשבו של ואנונו לא עמד בכללים הקובעים כי יש לפרט את המבוקש בתוך המחשב. השופט גם פסל את הצו שקבע כי 'ניתן לערוך את החיפוש ללא שני עדים'.

השופט שלל את הטענה כי מדובר 'בחומר מסווג' המצדיק חיפוש ללא עדים וקבע כי ניתן להתמודד עם בעיה זו ע"י הפקה כפולה:"הפקה אחת נעשית על ידי העתקה לדיסק המושם במעטפה חומה שעלי החותם המומחה מטעם הנאשם ועותק אחר של הדיסק הוא העותק שבו יכולות רשויות החקירה לבצע את חקירתן".

החלטת השופט באה במסגרת משפט המתנהל נגד ואנונו בגין 21 מקרים של הפרת הגבלות שהוטלו עליו עם שחרורו מהכלא לאחר 18 שנות מאסר. ואנונו הורשע במסירת סודות האטום של מדינת ישראל. עם שחרורו נקבעו כללים המגבילים את מגעיו עם גורמי חוץ בעיקר תקשורת זרה, וכן הגבלות על תנועותיו.

בנוב' 04 בעקבות חשדות לפיהם מפר ואנונו את ההגבלות בנוגע למגעים עם גורמי חוץ, ערכו חוקרי היחידה לחקירות בינלאומיות חיפוש במקום מגוריו בכנסית סנט ג'ורג' בירושלים. בין היתר נלקח מחשבו וגם מסמכים.

במרץ 05 הוגש נגדו כתב אישום ובו נכתב בין היתר כי באוקטובר 04 "שוחח באמצעות צ'ט עם קלי קוטינו, סטודנטית למשפטים בקיימברידג' באנגליה", באותו חודש נשלח אליו מייל ממשתמשת אינטרנט ג'ניפר הרבורי. הוא השיב לה תוך צירוף קובץ של קורות חייו. "קורות החיים הכילו פרטים רבים על עבודת ואנונו בקמ"ג, על ייצור פלוטוניום וחומרים רדיואקטיביים אחרים שלדבריו מיוצרים בכור בדימונה". בהמשך נכתב כי ב"זמנים שונים במהלך החודשים אוק' ונוב' 04 התכתב ואנונו עם rush rehm פרופ' באוניברסיטת סטנפורד בארה"ב. ואנונו שלח לפרופ' את קורות חייו המכילים פרטים וידיעות על חומרים רדיואקטיביים שמופקים לטענתו בקמ"ג וכן פירוט על תחומי עבודתו ואחריותו שם".

כאמור החומרים שהוצאו ממחשבו של ואנונו לא ישמשו כ"מוצגים" במשפטו בגין הפרת מגבלות, בשל פסילתם.