עיריית חיפה וחברת יפה נוף החליטו שלא לפרק במהלך השבת את גשר פז, בכניסה המזרחית לחיפה. ההחלטה התקבלה בעקבות לחץ של רבנים וגופים חרדיים שאיימו במחאות והפגנות נגד העבודה בשבת.

הגשר, העובר מעל ציר הכניסה המרכזי מכיוון מזרח, אמור היה לההרס לפני כשנתיים, ועירייה התעקשו לבצע את העבודות בשבת על מנת שלא לגרום לשיבושי תנועה.

אריה בליטנטל, יו"ר אגודת ישראל בחיפה וחבר עירייה, אמר לערוץ 7 כי פנה לרבנים בחיפה ולאנשי הוועד למען השבת כדי שיפעלו בדחיפות לביטול העבודות המתוכננות בשבת. "אנחנו מטכסים עצה מה לעשות, הרבנים ואנשי הוועד למען השבת יתכנסו היום או מחר וגם פנינו לחברי כנסת שיפעלו לביטול העבודות", אומר בליטנטל.

רבנים פנו לראש העירייה, אך הוא עומד על דעתו שהעבודות יתבצעו בשבת. בעירייה סבורים כי העבודות בשבת לא יגרמו ל"שיתוק" התחבורה כמו ביום חול. "היו דיונים בעבר והסברנו להם שלא יפגעו העבודות בתחבורה ולא התחשבו בנו, החליטו מה שהחליטו. במקרה שמענו אחר הצהריים על הכוונה הזאת, כמו גנבים בלילה החליטו על זה כדי שלא נדע", הוסיף חבר העירייה

בתגובה להודעה כי לא יהרסו את גשר פז בחיפה בשבת, אומרים במפלגת שינוי כי "אולמרט ושטרית משלמים במזומן לש"ס. הפסקת העבודות בשבת במחיר סיכון חיי אדם היא כנראה צ'ק נוסף על חשבון ההסכם המתרקם בין קדימה לש"ס. זהו עוד צעד בהמשך התשלומים שמשלם אולמרט לחרדים דוגמת הפסקת נטיעות ט"ו בשבט בראש העין בשבת".