השליח האמריקאי, דייוויד וולש, נפגש בשבת ברמאללה עם בכירי הרשות הפלשתינית. וולש שיבח את נאום אבו מאזן בהשבעת הפרלמנט הפלשתיני החדש ואמר עוד, כי ארה"ב תוסיף לתת סיוע הומניטרי לערבים כפי שעשתה עד כה.

בפגישה עם עריקאת, הוסיף וולש כי כספים שיוזרמו בעתיד אל הרשות לא יועברו להנהגת חמאס, ויופנו ישירות ליושב ראש הרש"פ, אבו-מאזן.

האמריקאים הבהירו לאחרונה כי הסיוע לרשות מותנה בקיום התנאים שהציב הקוורטט לחמאס. נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, הבהיר אמש שוב כי אם חמאס מעוניין בסיוע מארה"ב ומהקהילה הבינלאומית לבנות מדינה עצמאית ומשגשגת, עליו להכיר בישראל, להתפרק מנשקו, לגנות את האלימות ולפעול לשלום בר קיימא. לדברי בוש, "נבחרים דמוקרטים לא יכולים לתקוע רגל אחת בדמוקרטיה ורגל שניה בטרור". בוש אמר כי חמאס נבחר על מצע של מלחמה בשחיתות ושיפור השירותים הסוציאליים ועל כך יישפט על ידי העם הפלשתיני.

בשבוע שעבר הודיעה ממשלת ישראל כי תפסיק את העברת הכספים לרשות הפלשתינית.