לכתבנו חגי הוברמן נודע כי "חללי אלאקצא", הזרוע הצבאית של תנועת פת"ח, ירו בסוף השבוע שעבר לכיוון שדרות רקטות הקרויות "שיהאב 3".

גורמים צבאיים אומרים שמדובר ברקטה בעלת קוטר גדול יותר משל רקטת הקסאם, ולו ראש קרבי עם יותר חומר נפץ. אולם טווח הרקטה אינו עולה על זה של הקסאם, כ-9 ק"מ. הפלשתינים אומרים כי את הירי ביצעו גורמים המכונים "החוליות ע"ש השהיד חוסיין עביאת". (חוסיין עביאת, מפקד התנזים בבית-לחם, היה ראשון ההרוגים בסיכולים הממוקדים של צה"ל בשנת 2000, זמן קצר אחרי פרוץ מלחמת אוסלו).

ארגון נוסף שהצטרף ל"חגיגת" ירי הרקטות לכיוון הנגב, הוא 'גדודי ההתנגדות הלאומית', הזרוע הצבאית של החזית הדמוקרטית לשחרור פלשתין. הללו ירו לכיוון שדרות רקטות המכונות "נג'ם 3".

כתבנו מציין כי חללי אל-אקצא של הפתח יורים רקטה מסוג נוסף, הקרויה "אקצא 3".

גם החזית העממית לשיחרור פלשתין, שמנהיגה איברהים סעדאת נמצא בכלא הפלשתיני ביריחו ורואה את שיחרורו הקרוב בידי ממשלת החמאס, יורה רקטות מסוג "צומוד". לדבריה ירתה רקטות כאלו בסוף השבוע לעבר העיירה שדרות.

פלוגות "אלקודס", הזרוע הצבאית של תנועת הג'האד האסלאמי, הודיעו על ירי שתי רקטות מדגם "קודס" לעבר העיירה שדרות, ורקטה נוספת מדגם "קודס 3" לעבר אשקלון.