הרב אברהם יגודייב הכהן יצא ביום שלישי שעבר לתפילת ערבית בבית הכנסת שבעיר העתיקה, כשלא חזר לביתו הזעיקה אשתו המודאגת את חבריו ואלה יצאו לחפשו, לאחר זמן מה הוא נמצא מוטל ברחוב של בית הכנסת כשסימני פגיעה בראשו והוא מחוסר הכרה. הרב יגודייב פונה לבית החולים במצב אנוש ושם מת מפצעיו, בן 35 היה במותו.

המשטרה המקומית טוענת כי הרקע לרצח הוא פלילי, אנשי הקהילה טוענים שהרקע לרצח אנטישמי, וכהוכחה לדבריהם מראים שהרב יגודייב לא נשדד לאחר הפגיעה בו, כך מוסר כתבנו ידידיה הכהן.


נזכיר כי זהו מקרה הרצח השני בזמן האחרון של יהודים בעולם, ככל הנראה על רקע אנטישמי, לאחר שב - 13 בפברואר נמצא אילן חלימי מפריז כשהוא במצב קשה, כפות וללא בגדיו, הוא נפטר מפצעיו במהלך העברתו לבית החולים. חלימי פותה כמה שבועות לפני כן על ידי צעירה, נחטף ועונה עד מוות בידי כנופיה מוסלמית צרפתית. הוולסטריט ג'ורנל מגלה כי בימים שבהם היה חלימי שבוי בידי הכנופיה, התקשרו חברי הכנופיה למשפחתו והשמיעו להם פסוקים מהקוראן, כשברקע נשמעות זעקותיו של חלימי המעונה.

רבבות מפגינים צעדו אתמול בפאריז לזכרו. הצעדה יצאה ממגדל אייפל והשתתפו בה שרים בממשלת צרפת ופוליטיקאים ממפלגות שונות, ה"לה מונד" הצרפתי כינה את הרצח "הפשע של התקופה".