לנוכח דבריו של מפקד חיל האוויר לפיהם צה"ל נזהר בביצוע חיסולי מחבלים מהאוויר אומר אל"מ במיל. הרב אבי רונצקי, ראש מטה אוגדת השומרון, כי ערכה המבצעי של פגיעה מהאוויר הוא גם מהבחינה המוראלית. לדבריו כאשר המחבלים חוששים מחיסול ממוקד מהאוויר יש בכך פגיעה בהיערכותם המוראלית.

בדבריו הזכיר הרב רונצקי את הלחימה במבצע 'חומת מגן' שבו צה"ל ביטל את החשש מהכניסה למחנות הפליטים מהלך ממנו חששו מאוד בצה"ל. בפעילות זו עלה בידי הצבא להטיל מורא בקרב המחבלים ולקצור הצלחה רבה ומשמעותית אף יותר מפעולות בעבר, בין השאר בגלל המכה המוראלית שהונחתה על ראש המחבלים.

לשאלת המראיין, עוזי ברוך אומר – כי אין להגדיר את עזה כאזור בו צה"ל אינו פועל. "זו רק החלטה מדינית. לא יתכן שאנחנו במדינה ריבונית ואזרחים חיים תחת איום של רקטות והתגובה מינורית בלבד. תגובה בעלת אופי פחדני", אומר הרב רונצקי.

בעיני הרב רונצקי מוזר המינוח אודות אתרי שיגור שאותם מתקיף צה"ל כמו היו שטח בלתי מוגדר.

המציאות המתחייבת היא ללכוד את המחבלים בביתם, במיטותיהם, כהגדרתו. רק באופן שכזה יהיה ברור למחבלים שישראל אינה מוחלת על הפגיעה בריבונותה שבאה לידי ביטוי בהרג אזרחיה החפים מפשע.

יצוין כי לשאלת מועמדותו לכהונת הרב הראשי לצה"ל סירב הרב רונצקי להתייחס.

להאזנה לראיון