יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופטת דורית בייניש, הודיעה אמש למפלגת שינוי כי תורה להחשיך את המסך בעת שידור תעמולת הבחירות שלה. זאת בשל תשדיר של המפלגה המציג אדם חילוני הצועד ברחובות כשחרדים נתלים על רגליו. השופטת בייניש אמרה כי מדובר בפגיעה בוטה בציבור החרדי וברגשות הציבור בכלל.

הסרטון המדובר שודר אך כל קטע בו היו אמורים להיות מוצגים החרדים כ'טפילים' על רגליו של החילוני הוחשך.

לדברי השופטת, היא נמנעה מלפסול את התשדיר לפני יום השידורים הראשון ורשימת שינוי התבקשה לבצע בו תיקונים. אך מכיוון שהתיקונים לא בוצעו נאסר שידור התשדיר.

בשינוי אומרים כי ביקשו להמחיש באמצעות התשדיר את מאפייני הכפייה הדתית, אך בייניש טענה במכתב אותו העבירה ליושב ראש מטה הבחירות של המפלגה, ח"כ אילן לייבוביץ, שבעצם הקרנתו של התשדיר ישנה פגיעה בוטה בציבור החרדי וברגשות הציבור בכלל.

"אנחנו עומדים על כך שהתשדיר עוסק בפוליטיקה דתית, אינו נגוע בגזענות, או חלילה וחס אנטישמיות. לטעמנו הוא עשוי בטוב טעם, ויש בו אף מן ההומור. במסגרת דרכי תעמולת הבחירות אין אנו מחוייבים להתאים עצמנו לטעמו של ציבור זה או אחר, אלא לשמור על גבולות החוק. אין לנו ספק שכך נהגנו", דברי שינוי.

יו"ר סיעת ש"ס, ח"כ יצחק כהן, אומר בעקבות פסילת התשדיר כי מדובר בתשדיר שהיה מעטר תעמולה של אמצע שנות ה-30. "השלב הבא בתעמולת שינוי היה אמור להתמקד בגודל האף של החרדים ובגיבנת שעל גבם", אמר, "טוב עשתה יו"ר ועדת הבחירות שהחשיכה את התשדיר וטוב תעשה אם תחשיך את המפלגה", דברי ח"כ כהן.