לשלשל כיום פתק לבן בקלפי פירושו קול פסול. בג"ץ דחה אתמול עתירה להכשיר את הפתק הלבן ולהעניק לו מעמד. העותר בני פרץ ביקש להפוך את ה'קול הפסול' לאמירה המחייבת אפילו עריכת בחירות חדשות.

כתבתנו רותי אברהם מוסרת כי האזרח בני פרץ ביקש לעודד הצבעת מחאה באמצעות פתק לבן ולהעניק להצבעה זו 'אמירה' שתחייב גם עריכת בחירות חדשות.

לשם כך הקים גם עמותה שמטרתה לעודד הצבעה באמצעות פתק לבן. הוא פנה לועדת הבחירות המרכזית בבקשה לתקן את החוק. בקשתו היתה כי בחוק יוגדר שיש לספור את הפתקים הלבנים ואם מספרם יהיה גדול מכמות הקולות הכשרים, או "שיימצאו שליש קולות פסולים ביחס לסך כל בעלי זכות בחירה שהגיעו לבחור, הבחירות תוכרזנה פסולות ותהיה חובה לחזור עליהן".

ועדת הבחירות דחתה את בקשתו בנימוק כי הסמכות לבצע תיקון כזה הוא בידיה של הכנסת. פרץ לא אמר נואש, ופנה ליו"ר ועדת החוקה בכנסת ח"כ מיכאל איתן בבקשה לקיים דיון דחוף בנושא אך פניו הושבו ריקם.

לבסוף עתר לבג"ץ. בעתירה ביקש להורות להגדיר בחוק במפורש מהם קולות פסולים ומה דינם. כמו כן ביקש כי בג"ץ יורה לקיים הליך חקיקה בנושא עוד לפני הבחירות או לחילופין להורות לשר הפנים לתקן תקנה שתכיר במעמדו של הפתק הלבן.

השופטים פרוקצ'ה, רובינשטיין וג'ובראן דחו את העתירה. הם כתבו כי "הסוגיה אותה מעלה פרץ מסורה למחוקק, ומעצם טיבה עניינה הוא של חקיקה ראשית. בית משפט זה כמקובל בתפיסה המעוגנת בהפרדת הרשויות, מתרחק מהתערבות בהליכי חקיקה, ואין עילה לסטות מעקרון זה במקרה שלפנינו".