בהודעה נאמר כי באופן עקרוני המפד"ל והאיחוד הלאומי אינם פוסלים משא-ומתן קואליציוני כלשהו, אולם לנוכח תוכנית אולמרט להמשך נסיגות חד צדדיות, לא יסכימו לשבת בממשלה העוקרת ישובים.

בתגובה לדברי אורלב אמר הבוקר יו"ר צוות תגובות הליכוד, ח"כ גלעד ארדן, אומר בעקבות הודעת ראשי המפד"ל כי אינם פוסלים ישיבה עם קדימה בקואליציה כי "לאחר חשיפת תכנית הנסיגה הגדולה של אולמרט ללא תמורה, מדהים לראות שראשי המפד"ל שנצמדו לכסאותיהם גם במהלך ההתנתקות ממשיכים בהתקפלותם מכל ערך לאומי". לדברי ארדן, ברור היום כי מי שמתנגד לתכניתו ההזויה של אולמרט וכניעתו לחמאס אסור שיבזבז את קולו על מפלגה קטנה שתתקפל ותהיה חסרת השפעה. "רק ליכוד גדול יוכל להרכיב ממשלה שתבטיח גבולות בטוחים", אמר.

גם במפלגתו של ברוך מרזל, חי"ל, עטו כמוצאי שלל רב על דברי אורלב. בתגובה לדברים אמר מרזל כי "המרצע יצא מן השק וטענתנו כי 'הצבעת אורלב, קיבלת אולמרט', מדוייקות". לדבריו, "אנשי המפד"ל בזים לרבנים, בזים לתורה והציבור הכתום יעשה איתם חשבון".