ח"כ אורי אריאל מתאר בראיון ליומן הצהרים של ערוץ 7 מהן הסיבות שהשר גדעון עזרא לא הוזמן היום להופיע בפני הועדה. אריאל תוקף את התנהגות השר עזרא ומתאר אותה בפגיעה בדמוקרטיה.

"שמענו את השר עזרא ארוכות לפני כשבועיים, הוא פתח את דיוני הועדה והופעתו הייתה ארוכה... הוא היה אמור להעביר חומר כתוב, והוא איננו מעביר, אלא מורח את הזמן, היו אמורים להופיע קציניו, כמפקד מחוז ש"י והוא מונע זאת מהם".

ח"כ אריאל מציין שלמרות שמותר לשר להופיע במקום פקודיו יש כאן פגיעה בוועדה, וממילא לדבריו גם "פגיעה בדמוקרטיה". "ההרגשה היא הרגשה קשה, יש כאן שר ועוד שר שמבזים את הכנסת באופן בוטה, ומסתירים דברים מהציבור".

אריאל ציין כי כוחה של הועדה פחות בכך שהיא לא יכולה לכפות עדים להעיד, אך "יש לה יכולת להביא בפני הציבור את הדברים והוא ישפוט".

"שמענו את שרי הביטחון ושר המשטרה וסך הכול יש לנו הרבה חומר כתוב, כוונתנו להוציא דו"ח ביניים לפני הבחירות, ואם נצליח, בכנסת הבאה נחדש את דיוני הועדה ונקווה להביא את עבודתה לידי גמר".

ח"כ אריאל גם אמר כי העובדה שקצינים לא מעידים מסתירה אמת מהציבור, כי עובדות רבות שהם מעוניינים לשמוע מהקצינים, השר לא יכול לתת, "יש כאן אמת שמסתירים אותה... הכנסת מינתה אותנו, ואנחנו רוצים להגיע לחקר האמת".

"גדעון עזרא אינו יכול לענות איך הקצינים בשטח הבינו את הפקודה, וכנראה שיש לו מה להסתיר".

על סיכום הביניים שרוצים חברי הועדה להוציא לפני הבחירות אומר אריאל, "נשב וננסה לנסח סיכום ביניים, יש נקודות תצפית וראייה שונות... כל חברי הועדה הם אנשים ישרים ונוציא את הדו"ח הכי מתוקן, מתוך ראיה שמה שקרה אסור שיחזור".