פרטנר החלה בחיבור לקוחות עסקיים ראשונים לרשת ה – HSDPA, ומשווקת כרטיסי מודם בטכנולוגיה זו. אלון ברמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות של פרטנר אמר כי "פרטנר משיקה ראשונה את הטכנולוגיה בישראל והינה בין עשרת המפעילים הראשונים להשיק את הטכנולוגיה בעולם". איריס בק, סמנכ"לית השיווק והתוכן של פרטנר ציינה כי כבר היום, יכולים הלקוחות ליהנות מהשקעה במוצר של כרטיס מודם מתקדם ועתידי, "הוא יאפשר גלישה מתקדמת בקצבים גבוהים במיוחד, ללא פשרה על האיכות הטכנולוגית ועל המחיר". לקוחות בעלי כרטיס המודם יוכלו, בהמשך, לגלוש ברשת ה – HSDPA בפריסה רחבה בישראל, באופן אוטומטי ובלי להשקיע כל הוצאה נוספת.

רשת ה – HSDPA מתוצרת נורטל פועלת כבר בשני אזורים במרכז הארץ, ועד סוף הרבעון השני תפעל באזורים נוספים. בשני האזורים הללו החלה orange, בחיבור לקוחות עסקיים, ועם הרחבת הפריסה גם תפנה למגזר הפרטי. כרטיס המודם החדש, Novatel U740, פועל, בשתי הטכנולוגיות – UMTS ו-HSDPA ובכך מבטיח השקעה גם בטכנולוגיה העתידית. מודם ה- HSDPA מאפשר קצב גלישה והורדת תכנים גבוה יותר, כמו גם הורדת תכנים עשירים יותר במידע כגון : מצגות פלאש אנימציות ועוד.

orange הכריזה במאי 2005 על ניסוי של רשת ה – HSDPA, וכעת כבר החלה בחיבור לקוחות עסקיים באופן מסחרי לרשת החדשה. בנוסף, החלה במכירת כרטיסי מודם HSDPA לכלל הלקוחות.

טכנולוגיית ה-HSDPA – High Speed Data Packet Access – מגדילה עוד יותר את קצב הנתונים ברשת ומאפשרת קצבי הורדה שיאיים של MBS 1.8 בשלב הראשון, קצב של 3.6 Mbps בשלב הבא ו-14.4 Mbps ׁ בשלב הסופי.

כרטיס המודם החדש נמכר במחיר מודם ה- UMTS הקודם, דהיינו 39 ₪ לחודש .