"קיבלתי עשרות שיחות ממגדלים שקובלים על ההשתהות בהשמדה, ועל העובדה כי היא לא נעשית בהתאם לנהלים", סיפר ד"ר יריב עגור, מומחה למחלות עופות, לכתב "הארץ".

"לפי התמונות, מה שעשו בחולית זה ממש לא מקצועי", אמר מגדל עופות מהאזור שהושם בהסגר בנגב המערבי. "זה כמו לשחק עם גפרורים ליד חבית חומר נפץ". לדבריו, מעורבות המדינה עד כה היא ברמה נמוכה ביותר. "הם פשוט לא נוכחים בשטח", הוא מספר, "יש להם בעיות לוגיסטיות קשות ומי שמטפל בעניין הן המועצות המקומיות בלבד.

בסיטואציה כזו, הוא טוען, אין פיקוח על ההשמדה או על הטיפול בגופות העופות שמתו מהמחלה - דוגמת מה שקרה בחולית. מיקי פירק, שאחראי על פעילות משרד החקלאות ביישובים הנגועים מסר בתגובה, כי "התמונות המדאיגות צולמו לפני שהגענו ליישוב, ומיד טיפלו בסילוק הפגרים".

נהלי משרד החקלאות קובעים כי את העופות יש לקבור בבור, שבתחתיתו תיפרש יריעת פלסטיק עבה. אז, יש לכסות את העופות המתים בשכבת פלסטיק נוספת, שעליה שני מטרים של אדמה. התמונות שהתפרסמו אתמול מקיבוץ חולית מספרות סיפור שונה על נהלי הקבורה. לפי התמונות, הוצבו בשטח פתוח מאות גופות של תרנגולי הודו שחשודים כי מתו משפעת העופות, ועופות בר הסתובבו בין הפגרים. מומחים חוששים כי העופות יידבקו בנגיף ויעבירו אותו למשקים שונים.