בתום פגישה שהתקיימה הבוקר עם בכירים בכלכלת הקיבוצים הודיעו מזכירי התנועה הקיבוצית, זאב (ולוולה) שור וגברי ברגיל, על פנייתם לממלא מקום ראש הממשלה ושר האוצר, אהוד אולמרט להכריז על התפרצות שפעת העופות ביישובי הדרום כעל "אסון טבע".

במכתב כותבים ברגיל ושור "להתפרצות שפעת העופות השלכות משמעותיות על כלכלת היישובים. ענף העופות מהווה מרכיב משמעותי בהכנסות של יישובי פריפריה אלה. התפרצות המחלה מהווה מכה אנושה לכלכלת היישובים, ולאלפי אנשים העובדים במשחטות, מכוני תערובת המזון לעופות, המובילים והעובדים עם העופות עצמם".

"אנו פונים אלייך על מנת שתמצא דרך מיידית לשחרור כספים לנושא זה בשביל למנוע את קריסת הענף וכריתת מטה לחמם של העוסקים בו".

בסיום מכתבם מבקשים שור וברגיל לחזק במכתבם את החברים בקיבוצים שמתמודדים בצורה מכובדת עם האירוע הקשה ואת מנהיגי האזור.

ועדת הכלכלה של הכנסת תקיים מחר דיון דחוף בהתפרצות שפעת העופות בישראל. את הדיון יזם יו"ר הועדה, אמנון כהן והוא ייערך בהשתתפות שר החקלאות זאב בוים.

לדיווחים נוספים על התפרצות שפעת העופות