חיל האוויר תקף במוצאי שבת מחנה אימונים של ארגון המחבלים "אבו ריש" המזוהה עם הפתח' באזור חאן יונס. הערבים מדווחים על שבעה הרוגים ו-15 פצועים.

בשבת בצהריים פגע חיל האוויר בשני מחבלים שתכננו לירות רקטות קסאם מצפון רצועת עזה. ההרוגים הם סמי אבו-שריעה ומחמוד עג'ור מפלוגות המוג'הידין של גדודי חללי אל-אקצה.

הערבים דיווחו כי טיל פגע במכונית, הרג שני בני אדם ופצע אדם נוסף באורח קשה. מצה"ל נמסר כי מדובר בחוליית משגרי קסאם של "גדודי חללי אל-אקצה", הזרוע הצבאית של מחבלי הפתח'.

בליל שבת תקף חיל האוויר רכב עם 6 מחבלים חמושים במחנה של 'ועדות ההתנגדות העממית' ברפיח. הערבים דיווחו כי בתקיפה נהרגו 5 מחברי הארגון, ובראשם איאד עבד אל-איינאן, מרכיב מטעני חבלה.

מצה"ל נמסר כי בזמן התקיפה יצאו המחבלים ברכבם ממחנה אימונים של ארגון הטרור, לאחר שערכו בו אימוני טרור ואמצעי לחימה.

"אזרחי מדינת ישראל עומדים יום-יום תחת מתקפת טרור חסרת אבחנה, הכוללת פיגועי התאבדות, דוגמת הפיגוע בקדומים בשבוע שעבר, ושיגורי רקטות מרצועת עזה לעבר ישובים ישראלים, רקטות אשר גרמו אתמול לנזק רב במפעל בשטח ישראל, מצפון לרצועת עזה", נאמר בהודעת צה"ל, "צה"ל ימשיך ויפעל בעוצמה מוגברת כנגד כל גורם המבצע טרור או תומך בו, על מנת למנוע פגיעה באזרחי מדינת ישראל".

גם בשבת המשיך חיל האוויר בתקיפת צירי גישה למרחבי שיגור הקסאם בצפון הרצועה. באחרונה הוחלט במערכת הבטחון על החרפת הצעדים נגד ארגוני הטרור הפועלים ברצועה, כתוצאה מעליית המקרים בהם משוגרות רקטות קסאם לעבר שטח ישראל. בשבוע האחרון שוגרו לעבר הנגב המערבי למעלה מ-40 רקטות קסאם.
הזרוע הצבאית של חמאס, "עז א-דין אל-קסאם", איימה להגיב לפעולות החיסול שביצעו כוחות צה"ל.

המשטרה תגביר מחר את הכוננות בכל רחבי הארץ מחשש לפיגועים. ההחלטה התקבלה בעקבות תקיפות צה"ל ברצועת עזה, קבלת התרעות בנוגע לפיגועים וההיערכות לקראת חג הפסח. משמר-הגבול ומשטרת התנועה יתגברו כוחותיהם ויתנו דגש למרכזי-בילוי, שווקים ותנועה בצירים.