ביומן הצהרים של ערוץ 7 בירך הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הרב עמאר את מאזיני ערוץ 7 וכלל בית ישראל בחג שיקרב את ישועתם של ישראל.

הרב ממליץ למתפללים בחג לשלב בתפילות הכלליות את בקשותיהם הפרטיות ולעורר רחמי שמים. "בין הפרקים ישלב אדם את תפילותיו הפרטיות מבלי שישכח את הבקשות הכלליות".

הרב הזכיר ש"בפסח, בשונה משאר החגים גם מי שלא נוהג להחמיר, נהגו להחמיר". בדבריו הזכיר את חידודו של החיד"א על הפסוק "הקולות יחדלון" בחולם, אומר החיד"א שבפסח הקולות (בשורוק) יחדלון.

מחר, יום שלישי, תתקיים מכירת החמץ הכללית של הרבנות הראשית. זאת לאחר שיימסרו האישורים הנדרשים משר האוצר, מראשי מערכת הביטחון ומראשי הארגונים הגדולים במשק. כל זאת לבד ממכירה כללית של כל החמץ של כל התושבים, למי ששכח, בבחינת "זכין לו לאדם שלא בפניו".

עם זאת הדגיש הרב עמאר שהמכירה הזו אינה פוטרת את האזרחים מביעור חמץ ומכירתו שכן יש התלבטות הלכתית בסוגיה, והרב אינו ממליץ להיכנס ללבטים אלה. "אנחנו אומרים שזה טוב מלא כלום, אבל כל אדם ראוי שימכור בעצמו את החמץ לגוי".

הרב עמאר ציין בדבריו את המאמץ של עמיתו הרב הראשי לישראל הרב מצגר לחיזוק הכשרות במוסדות ישראל, אומר כי אמנם הוא עצמו אינו ממונה באופן ישיר על כך, אך הוא משוכנע שהדברים מתחזקים באופן הראוי.

את דבריו חותם הרב עמאר בברכת "חג כשר ושמח לכל בית ישראל".

להאזנה לדברי הרב