הועידה תימשך שלושה ימים והיא תינעל ביום רביעי, י"ב אייר. הועידה מתקיימת זו הפעם ה-25 מאז נוסד הארגון והיא מתקיימת מידי כשנתיים. בנשיאות "וועידת רבני אירופה" עומד רבה של צרפת, רבי יוסף חיים שתרוק.

הועידה קיבלה את ברכתם של הגרי"ש אליישיב והגראי"ל שטיינמן. אורח הכבוד של ועידת היובל הוא רבה של תל אביב, הרב ישראל מאיר לאו. ערב פתיחת הוועידה יערכו הרבנים מפגשים עם בכירים בממשלת בריטניה.

ועידת היובל של "ועידת רבני אירופה" תתקיים בלונדון לציון הקמתה של הועידה בלונדון בימים שלאחר השואה ולציון 350 שנה לחידוש ההתיישבות היהודית החדשה באנגליה מאז גירושם בסוף המאה ה- 13. הקהילה היהודית באנגליה הייתה היחידה ששרדה את השואה האיומה שהיה בכוחה והיא שמה לה למטרה לחזק את הקהילות היהודיות ברחבי אירופה. הועידה תעסוק לראשונה ברפואה והלכה והיא תיערך בשיתוף "מכון שלזינגר לחקר הרפואה ע"פ התורה" שע"י המרכז הרפואי "שערי צדק" בירושלים שאף הפיק במיוחד לועידת היובל ספר "רפואה והלכה". הספר ובו המאמרים ההלכתיים הנוגעים לחיי היום יום יוענק לכל המשתתפים.

בכנס החשוב ביותר בנושא הנערך בעשור האחרון ירצו המומחים הגדולים בעולם היהודי בתחום זה ובהם: הרב יהושע נויבירט – מחבר ספר "שמירת שבת כהלכתה" שישא שיעורים בנושאים: "סוגיות רפואיות בהלכות שבת" ו"הלכות מעשיות הנוגעות למחלות הכשל החיסוני". את הדיון ינחה אב"ד לונדון, הרב חנוך ארנטרוי. הרב ד"ר מרדכי הלפרין ירצה על "פתרון תעלומות היסטוריות בכללים הרפואיים הנוגעים לברית מילה" ו"בעיות פוריות לאור ההלכה". הפרופ' אברהם שטיינברג, מומחה לנוירוכרוגיית ילדים, מחבר האנציקלופדיה בסוגיות הלכתיות רפואיות וחתן פרס ישראל – "שימוש בתאי גזע עובריים לצורך מחקר רפואי ושיבוט" ו"דיני החולה הנוטה למות".

בפני באי הועידה ישאו עוד רבנים המומחים וקשורים לנושא. את הדיון ינחו הרב רבי פנחס גולדשמידט, רב ואב"ד מוסקבה והפרופ' אברהם אברהם, מנהל לשעבר של המחלקה הפנימית במרכז רפואי "שערי צדק" ומחבר סדרת ספרי ההלכה ורפואה "נשמת אברהם" – "סוגיות רפואיות בהלכות יום הכיפורים ושאר הצומות" ו"כפיית חולה לקבלת טיפול רפואי".

יו"ר הוועדה המתמדת של "ועידת רבני אירופה", הרב פנחס גולדשמידט אומר כי בכינוס ייטלו חלק הרבנים הראשיים של בריטניה, צרפת, איטליה, גרמניה, בלגיה, הולנד, רוסיה, אוקראינה, קזחסטאן, ועוד. כמו כן ישתתפו בכנס משלחות מישראל, ארצות הברית, אוסטרליה, מדינות חבר העמים ודרום אפריקה וראשי ארגונים יהודיים רבים ובסה"כ ישתתפו רבנים ואורחים מכשלושים מדינות ברחבי העולם. הרבנים ישמיעו דברים בגנות נישואי התערובת במושב מיוחד שיתקיים תחת חסותו של ארגון "המשפחה היהודית לעולם ועד". יו"ר הארגון, הרב דניאל טרופר יביא בפני הרבנים את הנתונים על היקף הבעיה ברחבי אירופה ובעולם היהודי. הרבנים גם יקראו לתמיכה בישראל, המגורים בה ותכיפות הביקורים בארץ הקודש.

הממונה על קשרי החוץ ב"ועידת רבני אירופה", מר פיליפ כרמל, מסר כי בוועידה הנוכחית ייטלו חלק גם בכירים מהנציבות האירופית, שגרירי האיחוד, מדינות צפון אפריקה ומדינות נוספות שיוכלו להעביר את התרשמותם מהחששות האופפים את הציבור היהודי ומנהיגיו בנושאים יהודיים. הדיונים והסדנאות יתקיימו, כאמור, בוועידה בנושאים ההלכתיים הנוגעים לרפואה והלכה, השיבוט הגנטי, ברית מילה, תרופות, הגדרת פיקוח נפש, הטיפול בחולה ובמחלה, ועוד. סדנאות נוספות ייערכו בתחומי ההדרכה לתקשורת המונים ותקשורת בין אישית, ניהול ותכנון אסטרטגי לארגונים, מוסדות וקהילות, התמודדות הרב עם שאלות הלכתיות מעשיות בתחומי החיים וקרוב רחוקים.

בהנהלת הוועידה מקווים שהכינוס והמפגשים הצפויים יביאו לחיזוק מעמדם של היהודים, המנהיגות הרבנית היהודית, ללימוד וליבון ההלכות הנוגעות לחיי היום יום בתחומי הרפואה, השבת ולמפגן אחדות עם העם היושב בציון.