במערב אירופה ובארצות הברית הצריכה לנפש מגיעה ל-80 קילו לנפש ואילו תושבי רוסיה ומדינות מזרח אירופה מחזיקים בשיא העולמי של 120 קילו לנפש בממוצע. בחלקים אחרים בעולם ובעיקר במזרח הרחוק, הצריכה נמוכה מאוד.
למרות הצריכה הנמוכה יחסית לנפש, ענף גידול תפוחי האדמה הנו הגדול ביותר מבין גידולי הירקות וזאת הודות ליצוא לאירופה. על פי נתוני מועצת הצמחים, בשנת 2005 הסתכם היקף שיווק תפוחי האדמה ב- 515 אלף טון, מזה כ-220 אלף טון בשוק המקומי, כ-245 אלף טון יצוא וכ- 50 אלף טון הופנו לתעשייה. מבחינה כספית, ערך היצור בענף הסתכם ב- 800 מליון ₪, מזה כ- 420 מליון ₪ יצוא. בענף עוסקים כ-150 מגדלים אשר מגדלים את תפוחי האדמה על פני כ-160 אלף דונם.
השי רובין, מנכ"ל מפעלי חבל מעון, יצרני תפוחי אדמה "דוד משה", מספר שבארץ גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה, שלכל אחד מהם תכונות שונות מבחינת התאמתו לשימושים השונים. יש תפוחי אדמה המומלצים למילוי ואפיה, אחרים לטיגון והכנת צ'יפסים, יש המתאימים לבישול ומרק וזנים מסוימים מתאימים להכנה במיקרוגל.
למי שמעונין בזן הטוב ביותר למדורה מומלץ לבחור בזנים המתאימים למילוי ואפיה. הם מצטיינים במרקם יבש יחסית ולכן טעמם יהיה המשובח ביותר. שמעון ורשבסקי, מנהל המו"פ של "דוד משה", ממליץ על שלושה זני תפוחי אדמה שמתאימים למדורות: מרבל – זן בעל גוון צהבהב שמקורו בגרמניה, מונדיאל – זן הולנדי בהיר מוארך מעט, וויולדי – זן הולנדי בעל צורה אליפטית וקליפה בהירה.
למי שרוצים להשתמש בתפוחי האדמה לטיגון צ'יפסים מומלץ לרכוש את הזן רוזנה שהגיע לארץ מצרפת. פקעת הרוזנה אדומה, הפנים בצבע בהיר והצורה שלה אליפטית. המרקם של הרוזנה מאפשר ספיגה מעטה באופן יחסי של שמן וקבלת צ'יפס פריך שאינו סמרטוטי.
על מנת להקל על הצרכנים המתלבטים, תפוחי אדמה "דוד משה" נארזים מראש באריזות בצבעים שונים על פי השימוש המומלץ בהם: מילוי ואפיה (שקית בצבע צהוב), בישול ומרק (שקית ירוקה) וטיגון וצ'יפס (שקית אדומה).
למרות הצריכה הנמוכה יחסית לנפש, ענף גידול תפוחי האדמה הנו הגדול ביותר מבין גידולי הירקות וזאת הודות ליצוא לאירופה. על פי נתוני מועצת הצמחים, בשנת 2005 הסתכם היקף שיווק תפוחי האדמה ב- 515 אלף טון, מזה כ-220 אלף טון בשוק המקומי, כ-245 אלף טון יצוא וכ- 50 אלף טון הופנו לתעשייה. מבחינה כספית, ערך היצור בענף הסתכם ב- 800 מליון ₪, מזה כ- 420 מליון ₪ יצוא. בענף עוסקים כ-150 מגדלים אשר מגדלים את תפוחי האדמה על פני כ-160 אלף דונם.
השי רובין, מנכ"ל מפעלי חבל מעון, יצרני תפוחי אדמה "דוד משה", מספר שבארץ גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה, שלכל אחד מהם תכונות שונות מבחינת התאמתו לשימושים השונים. יש תפוחי אדמה המומלצים למילוי ואפיה, אחרים לטיגון והכנת צ'יפסים, יש המתאימים לבישול ומרק וזנים מסוימים מתאימים להכנה במיקרוגל.
למי שמעונין בזן הטוב ביותר למדורה מומלץ לבחור בזנים המתאימים למילוי ואפיה. הם מצטיינים במרקם יבש יחסית ולכן טעמם יהיה המשובח ביותר. שמעון ורשבסקי, מנהל המו"פ של "דוד משה", ממליץ על שלושה זני תפוחי אדמה שמתאימים למדורות: מרבל – זן בעל גוון צהבהב שמקורו בגרמניה, מונדיאל – זן הולנדי בהיר מוארך מעט, וויולדי – זן הולנדי בעל צורה אליפטית וקליפה בהירה.
למי שרוצים להשתמש בתפוחי האדמה לטיגון צ'יפסים מומלץ לרכוש את הזן רוזנה שהגיע לארץ מצרפת. פקעת הרוזנה אדומה, הפנים בצבע בהיר והצורה שלה אליפטית. המרקם של הרוזנה מאפשר ספיגה מעטה באופן יחסי של שמן וקבלת צ'יפס פריך שאינו סמרטוטי.
על מנת להקל על הצרכנים המתלבטים, תפוחי אדמה "דוד משה" נארזים מראש באריזות בצבעים שונים על פי השימוש המומלץ בהם: מילוי ואפיה (שקית בצבע צהוב), בישול ומרק (שקית ירוקה) וטיגון וצ'יפס (שקית אדומה).