שר הבריאות, יעקב בן יזרי ויו"ר מפלגת הגימלאים, רפי איתן השיגו מימון של שלושה מיליון ש"ח מקרן עופר למימון תרופות האבסטין והאורביטוקס לחולי סרטן המעי הגס, כך נמסר ממשרד הבריאות.
סכום הכסף יספיק למימון התרופה עבור כל הנזקקים לה לחודש ימים. במהלך החודש יתגבש פיתרון לבעיה. "אני קורא לשובתים להפסיק את שביתתם באופן מיידי", אמר בן יזרי.

האגודה למלחמה בסרטן מברכת על תרומתו של סמי עופר לחולי הסרטן יחד עם זאת הם אומרים כי דרוש פיתרון לאומי במסגרתו יאושרו כל התרופות החדשות שהוכחו כיעילות והומלצו על ידי ועדת הסל המקצועית.

"כל 120 אלף חולי הסרטן הנמצאים כיום בטיפול או במעקב וכ - 23,500 חולי סרטן חדשים המתגלים מדי שנה, שילמו כל חייהם מס בריאות למדינת ישראל. ראוי שהם יקבלו טיפול הולם ומלא בעזרת סל התרופות ולא יממנו תרופות חיוניות בעצמם בעזרת קיבוץ נדבות ומשכון בתים. זהו מצב בלתי הגיוני שבמדינה שבה קיים חוק בריאות ממלכתי, יאלצו חולים לצאת להפגנות, לשבות רעב ולגייס כספים לתרופות באופן עצמאי.

תרומתו של סמי עופר, חשובה, אנושית ותמיד נזדקק למצב של מימון ביניים שכזה, אך מן הראוי שראש הממשלה יבדוק עוד היום, מחדש, את סדר העדיפויות התקציבי של מדינת ישראל, מפני ששום נימוק לא יוכל להיות חזק יותר מהאפשרות להציל כמה שיותר חיים".

ח"כ, שלי יחימוביץ, קוראת לרה"מ, לשר האוצר ולשר הבריאות להכליל בדחיפות את האווסטין בסל התרופות: "במקום לשלוח את שרי הממשלה להציע נדבות מבישות", כלשונה. יחימוביץ' אמרה כי הצעתו של השר איתן שהמיליארדר סמי עופר ישלם עבור האווסטין היא חרפה וכי המדינה היא זו שאחראית לחיי אזרחיה ללא תרומות של מיליארדרים. "עופר כבר הוכיח כי כל אימת שהוא נעלב הוא לוקח בחזרה את תרומתו ואין להפקיר את חיי החולים בידי תרומותיו המזדמנות", אומרת יחימוביץ'.