היועהמ"ש מזוז קובע בתום התייעצות עם בכירי הפרקליטות כי בשלב זה "אין חובה משפטית" להשעות את "מי שהחלטת ועדת זיילר נוגעת להם".

כתבתנו רותי אברהם מוסרת כי בהודעתו קובע מזוז עוד כי "ביחס לנצ"מ יורם לוי ורפ"ק ראובן גלבוע - אשר אופי החשדות המיוחסים להם על-ידי הוועדה מצדיק לכאורה, נקיטת הליכים כבר בשלב זה, הובהר כי הם אינם משובצים כעת בתפקיד, ואין כוונה לדון בשיבוצם מחדש עד לסיום עבודת הוועדה. בשים לב לכך לא נמצא צורך לנקוט נגדם בצעדים מנהליים בשלב זה מעבר לכך".

בהודעה נאמר כי עמדת היועץ הועברה לשר לביטחון הפנים, אבי דיכטר.

מזוז מוסיף כי החלטת וועדת זיילר, לשגר מכתבי אזהרה ל 13 אנשים מהמשטרה ומהפרקליטות, ניתנה "במסגרת חובתה להעניק זכות טיעון לכל מי שעלול להיפגע מהמלצותיה ומסקנותיה".

לדבריו "בהליך זה כשלעצמו אין כדי לבסס משפטית, בשלב זה, נקיטת הליכים של השעיה כלפי המעורבים". יש להדגיש, כותב עוד מזוז,"המבחן המהותי לשם נקיטת הליכי השעיה כלפי עובד ציבור הוא טיב החשדות נגדו, והתשתית הראייתית לביסוסן. החלטת הוועדה אינה כוללת את התשתית הראייתית לביסוס החשדות עליהם עמדה הוועדה, וכפי שציינה הוועדה עצמה, אין מדובר בשלב זה בממצאים סופיים, אלא בחשדות שטעונים עדיין בחינה, לרבות קבלת הסברים נוספים ושמיעת טענות נוספות מצד מי שקיבלו את זכות הטיעון. יצוין, כי ככל הידוע, לא ננקטו בעבר הליכי השעיה בשלב שיגור מכתבי אזהרה במהלך עבודתן של וועדות חקירה קודמות".