חודש מאי היה חודש שלילי ביותר, תנודתי וקשה מאוד למסחר. בחודש זה מדד המניות הכללי ירד בכ- 2.69%, מדד המעו"ף ירד כ- 1.5%, מדד ת"א 75 ירד כ- 1.15% ומדד הבנקים ירד כ- 6.5%. על אף כל הקשיים האובייקטיביים, גם החודש היכה תיק השירות את המדדים הרלוונטיים וירד ב- 0.77% בלבד.

ידוע לנו שסביר להניח שמנויים חדשים שהצטרפו החודש לשירות סבלו מהמגמה השלילית ונכנסו בעיקר למניות "מפסידות" ולא נהנו מאותן מניות שהשיגו תשואה יפה וקיזזו את הירידות, אולם לאורך זמן וכפי שהנתונים מתחילת השנה מוכיחים, אנו מאמינים שבכל שלב בו יצטרף מנוי לשירות האיתותים הוא יהנה מתשואה עודפת על תשואת השוק לאורך זמן.

חודש מאי נפתח בעליות שערים בהמשך לאווירה החיובית מחודש אפריל בהובלה של מניות הבנקים ,הנדל"ן ומניית טבע אשר בלטה בעלייה חדה של כ- 5% בעקבות הודעה חיובית. במהלך שבוע המסחר המדדים רשמו שיאים חדשים בליווי מחזורי מסחר ממוצעים לתקופה.

שבוע המסחר הראשון התאפיין בעליות שערים חדות וזאת בעקבות הרכישה של ישקר בסכום של 4 מיליארד דולר ע"י המשקיע האגדי, וורן באפט. המומנטום החיובי נמשך לאורך כל שבוע המסחר בעקבות 3 הודעות חיוביות, פרסום סקירה חיובית של בנק ההשקעות מריל לינץ', העלאת דירוג החוב של מדינת ישראל מ"יציבה" ל"חיובית" ע"י סוכנות הדירוג מוד'יס וההודעה השלישית פורסמה ע"י חברת הדירוג מעלות אשר העלתה את דירוגם של בנק הפועלים ולאומי ל- "AAA". במהלך שבוע המסחר מדד המעו"ף החל לדשדש סביב רף ה- 900 נקודות הפסיכולוגי ונכשל מספר פעמים בפריצתו.

בשבוע המסחר השני המגמה החיובית התהפכה כאשר המדדים המובילים פתחו את שבוע המסחר בירידות שערים וזאת בעקבות המימוש החד בבורסות בעולם בכלל ובארה"ב בפרט, אולם ביום שני המגמה השלילית התהפכה כאשר המדדים החלו לתקן מעלה בעקבות פרסום נתוני הצמיחה של המשק אשר הראו צמיחה של 6.6% בקצב שנתי והיכו את התחזיות. עליות שערים אלו נמשכו גם ביום שלישי אך המדדים החלו לאבד גובה ביום רביעי בתגובה לפרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב. שבוע המסחר השלישי התאפיין בתנודתיות גבוהה בהשפעת המגמה השלילית אשר נרשמה לאורך השבוע בבורסות בארה"ב, אירופה ואסיה כאשר מנגד פורסמו שלל נתונים כלכליים חיובים על הצמיחה במשק הישראלי.

שבוע המסחר השלישי התאפיין בתנודתיות גבוה בהשפעת המגמה העולמית , ובפרט בשווקים המתעוררים. המדדים המובילים פתחו את שבוע המסחר בירידות שערים חדות על רקע המגמה השלילית בשווקי העולם אשר התממשו בחדות לאחר שהבורסה בהודו צנחה ב- 10%. המגמה השלילית נמשכה גם ביום שני, וביום שלישי נרשמה התאוששות בהשפעת התיקון בשווקי העולם ומסקירת דויטשה בנק על השווקים המתעוררים בה הוצגה ישראל באור חיובי. ירידות השערים התחדשו ביום רביעי לקראת פקיעת האופציות של חודש מאי אשר התרחשה ביום חמישי כאשר המדד הקובע עמד על 847.99 נקודות.

שבוע המסחר האחרון והמסכם של חודש מאי נפתח בעליות שערים חדות על רקע התיקון ועליות השערים שנרשמו בניו יורק בסוף השבוע. מניות הבנקים והנדל"ן הובילו את המגמה החיובית שנמשכה גם ביום שני בהעדר מסחר בבורסה בניו יורק ובהמתנה לפרסום הודעת הריבית לחודש יוני. המגמה החיובית נמשכה גם ביום המסחר השלישי אולם עליות השערים הקלות שנרשמו בפתיחת המסחר נמחקו והמדדים עברו להיסחר בטריטוריה השלילית בעקבות המימוש בבורסות אירופה, לקראת סיום המסחר המגמה השלילית התחזקה ואף נמשכה עד לפתיחת המסחר של יום חמישי, כאשר בהמשך היום המדדים החלו לתקן מעט מעלה בתגובה לפרסום נתוני הצמיחה החיוביים של המשק הישראלי.

בסיכום חודשי תיק השירות הניב תשואה שלילית ממוצעת של 0.77%.