משרד האוצר פרסם אחה"צ נתונים אודות שיאני השכר במשק. מהטבלאות מתברר כי בצמרת ניצב בנק ישראל, ש 13 מבכירים משתכרים שכר ממוצע של 57,893 שקלים ברוטו. במקום השני ניצבת קופת חולים מאוחדת ששכר בכיריה נאמד בממוצע 46,952 שקלים ברוטו.

במקום השלישי ברשימת משלמי השכר הגבוה מצוי הבנק לפתוח תעשייה שבכיריו משתכרים 46,646. בכירי הבנק מצויים גם בצמרת בעלי השכר הגבוה מקרב החברות הממשלתיות.

אחריהם בדירוג השכר הגבוה: בכירי בתי הזיקוק המשתכרים 42,209 שקלים ברוטו. חברת החשמל מצויה, אולי להפתעת רבים, רק במקום השלישי בקרב החברות הממשלתיות כששכר בכירי החברה נאמד ב - 41,452 שקלים ברוטו.

עוד מפרסמים אנשי האוצר את טבלת המשתכרים ברשויות המקומות. בצמרת מקבלי השכר הגבוה נמצאת המועצה האזורית מרום הגליל. עבור אחת ממשרות הבכירים משולם סכום של 30,908 שקלים ברוטו.

מחברת החשמל נמסר בתגובה כי שכר הבכירים מעוגן בהסכמי השכר, הוא מאושר על ידי רשות החברות. "אין חריגות שכר בחברת החשמל. מנהלים בחברת החשמל נושאים על כתפיהם, כל אחד, אחריות ניהולית, מבצעית, תפעולית ועוד, כשל מפעל של אלפי עובדים, שלא להזכיר את האחריות הלאומית המוטלת על כתפי חברת החשמל והמעוגנת בחוק. האחריות המוטלת על הבכירים מקבילה ולעיתים אף גדולה, מזו של מנהלי חברות גדולות בסקטור הפרטי, שמשכורתם גבוהה בהרבה, הן במספר העובדים הנמצאים תחת ניהולם ובמיוחד בהיקף הפעילות של האגפים והמחוזות שהם מנהלים. כל העובדים הבכירים בחברה, הינם בעלי תארים אקדמיים, ביניהם בעלי תואר שני ושלישי ובעלי ותק של עשרות שנים בחברה", אומרים בחברה.