בעוד  העימותים המזוינים בין אנשי חמאס ופתח ברצועת עזה, נמשכים, נראה כי מסתמנת פשרה שעשויה לפתור את המחלוקת בין יו"ר הרשות, אבו-מאזן, לבין ממשלת החמאס בראשותו של אסמאעיל הנייה, שבמסגרתה יבוטל משאל העם על למסמך האסירים.

ההסכם מדבר על התפטרות ראש הממשלה, אסמאעיל הנייה, ומינוי אשיות בכירה המקובלת על כל הצדדים. בהקשר זה עלה שמו של איש העסקים מוניב אל-מסרי. ההצעה הינה יוזמה של מצרים והיא מקובלת על אבו-מאזן ועל רבים ממנהיגי חמאס.

ההסכם גובש בימים האחרונים בשיתוף בין מצרים, ירדן וסעודיה. הללו פועלות על מנת לשכנע גם את מדינות המערב לקבל את ההסכם החדש ולהפסיק את המצור על הרשות הפלשתינית.

בנוסף למינוי ראש ממשלה חדשה, הוצע כי הממשלה החדשה תורכב מבעלי מקצוע ואנשים בלתי מפלגתיים, תטפל בעניינים הפנימיים של הפלשתינים ותהיה אחראית לקשרים הטכניים עם הצד הישראלי. הממשלה תפעל תחת פיקוחו של הפרלמנט הפלשתיני, שלתנועת חמאס יש בו רוב מוחלט. אבו-מאזן, מצידו, יתחייב לבטל את משאל העם.

ההסכם קובע עוד כי המשא-ומתן עם ישראל יערך תחת סמכותו ופיקוחו של אש"ף וכי כל הסכם שיושג עם ישראל יחייב משאל עם.

מקורבים לארגון החמאס טוענים כי ההסכם נשקל בחיוב והנטיה היא לאשר אותו. עם זאת מבקש הארגון להשיג הישגים נוספים כגון הבטחת חופש התנועה של בכירי הארגון לחו"ל וביהודה ושומרון. כמו כן, הארגון דורש ייצוג הולם במוסדות אש"פ ובמועצה הלאומית הפלשתינית בהתאם לתוצאות הבחירות האחרונות למועצה המחוקקת.