סיעת ישראל ביתנו הביעה אי אמון בממשלה על רקע העברת הנשק לפלשתינים. יו"ר ישראל ביתנו אסתרינה טרטמן אומרת בראיון לערוץ 7 כי היא תוהה על ההחלטה של הממשלה להעביר נשק לפלשתינים שכן "ידוע כלפי מי הנשק מכוון". לדבריה אם רוצים לדאוג לפלשתינים, לא זו הדרך. יש לנו עסק עם טרוריסטים ועלינו ללמוד מההסטוריה, אומרת טרטמן ומזכירה את אוניית הנשק קארין איי שנתפסה בעבר.
ההדברות עם הפלשתינים מולידה לדבריה רק חולשה. "כל צעד הומני שלנו מתפרש אצל הערבים כחולשה ונותן להם לגיטימציה לפגע בנו. הם מבינים רק את שפת הכוח שיוצרת כושר הרתעה. כיום איבדנו את כושר ההרתעה. נעקרנו מגוש קטיף והתוצאה היא שילדים קטנים נפגעים", אומרת טרטמן.
טרטמן מוסיפה כי המילה שאריק שרון בחר לכנות את תהליך הנסיגה "התנתקות" היא מילה המשדרת מרגוע אך למעשה זוהי אחיזת עיניים לשמה "לא התנתקנו מהם, אלא ממשיכים לתת להם מים וחשמל ועכשיו גם נשק".
סיעת ישראל ביתנו קיימה ישיבה בתוך העיר שדרות. טרטמן דורשת מיו"ר הכנסת להזדהות באופן אמיתי עם שדרות ולהפוך את העיר לביתה השני של הכנסת. למרות שיש חברי כנסת המתנגדים לקיים ישיבת מליאה בשדרות בשל 'הסכנה עבורם' לדעת טרטמן יש לעשות זאת. גם תושבי שדרות, אזרחים חפים מפשע, נתונים בסכנה, היא אומרת. טרטמן מוסיפה כי כלפי הפלשתינים יש להפעיל מקסימום כוח מבלי לסכן את חיילי צה"ל. יש לדבריה לפעול מהאויר ולא באמצעות כוח רגלי "לכל מקום שמשם יורים נמקד תגובה אווירית עם מינימום סיכון". לדבריה הגיע הזמן שצה"ל יגיב בצורה אגרסיבית ויפגיז את "כל מה שמסוכן למדינת ישראל, כולל באמצעות פגיעות ישירות וחיסולים".
טרטמן אומרת כי ההתקפה הישראלית משפיעה על הפלשתינים וזאת ניתן לראות מהעובדה שאבו מאזן ביקש להפסיק את מתקפות צה"ל ובתמורה הציע 'למתן' את הטרור.
טרטמן אומרת למראיין עוזי ברוך כי למרות הצער על פגיעה באזרחים זוהי מלחמה, ובמלחמה "בראש סולם החשיבות צריכה לעמוד שלמותם של חיילי צה"ל".
להאזנה לראיון
