שר האוצר, אברהם הירשזון, פתח את נאומו ב'פורום קיסריה' בירושלים כשהודיע שגורמים שונים מנסים בתקופה האחרונה לאיים על חייו ועל חיי משפחתו. "אני מודיע להם כי לא אכנע לאיומים, פניתי ליועץ המשפטי לממשלה. אני מקווה שהטירוף הזה יפסק", אמר הירשזון.
מרבית נאומו של הירשזון התמקד בסוגיות הכלכליות. השר הבהיר שבכוונתו לשים את הצמיחה הכלכלית בישראל בראש סדר העדיפויות שלו. "וורן באפט נתן ביטוי ברכישתו את ישקר כי הכלכלה הישראלית על המפה, חובתנו להמשיך לדבוק בעקרונות כלכליים שישמרו על הקיים ואף יעצימו אותו. אני מעמיד בהעמדת הצמיחה בראש סדר העדיפויות". לדבריו "החברה הישראלית צומחת אך לא בריאה, איננו יכולים להישאר אדישים לכך שחלקים בחברה אינם לוקחים חלק בפירות הצמיחה, אני רוצה לייצר כלכלה צומחת וחברה בריאה".
הירשזון הכריז ואמר שתוכניתו היא לעצור את הגידול במגמת העוני במדינת ישראל, על ידי השקעה בחינוך לטווח ארוך, עידוד היציאה לעבודה. "האוצר האמיתי שלנו הוא ילדינו, לא נשלים עם מצבים בהם קשישים מוכים ועתיד הילדים אינו מובטח, השקעה בחינוך ילדים היא תכנית החיסכון הטובה בעולם, ככל שנשקיע יותר בדור העתיד תזכה המדינה לפירות משובחים".
"הבעיה במערכת החינוך אינה רק חוסר תקציב, מנגנון משרד החינוך צריך להיות יעיל באופן משמעותי, מורים שאינם מועילים לתהליך - שלא ישארו במערכת, החינוך הוא הקטר האמיתי שיוביל את מדינת ישראל לעתידה".
בנאומו התייחס גם לרפורמה במשק החשמל ואמר שבכוונתו ליישם אותה במהלך שנת 2007. כמו כן הכריז "נפחית את השימוש בתחבורה הציבורית, בכוונתי לדאוג לעתיד העובדים: עלינו לשאוף שלכל עובד יהיה חסכון פנסיוני לגיל הפרישה. מדינה נבחנת בדאגה לילדיה הרכים ולאלו שאינם יכולים לעבוד, נגדיל את מספר הקשישים הזכאים למעונות יום, עלינו לדאוג דאגה אמיתית לילדי ישראל. אי אפשר להשלים עם ילדים הנמצאים מתחת לקו העוני, נפעל לתת לכולם הזדמנויות שוות, נערך לכך שלא יהיה ילד שלא יזכה לחינוך במדינת ישראל".